سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که در منطقه جبلالسراج ولایت پروان به ۳۸۰ زن کشاورز آموزشهایی در زمینهی تهیهی ترشی، مربا، آب انگور، رب و دیگر محصولات میوه و سبزیها را ارائه میدهد.
این سازمان با نشر اعلامیهای در حساب کاربری ایکس خود گفته است که این اقدام با هدف افزایش مهارتهای زنان و بهبود معیشت خانوادهها صورت گرفته است.
در اعلامیه آمده که با حمایت وزارت خارجهی لوکزامبورگ و همکاری سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد، تا اکنون ۱۹ بسیجگر اجتماعی آموزش دیدهاند.
در بخشی از پیام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد آمده است که این بسیجگران توانستهاند، ۳۸۰ زن را در مرکزهای مختلف فرآوری محصولات کشاورزی توانمندسازی کنند.
سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد تاکید کرده است که این برنامهها به زنان کشاورز کمک میکند تا محصولات مازاد خود را به فرآوردههای قابل فروش تبدیل کنند و از این طریق، درآمد خانوادههای خود را افزایش دهند.
قابل ذکر است که این سازمان پیش از این نیز از اجرای برنامههای مختلف برای توانمندسازی زنان کشاورز و روستایی خبر داده است.
پیشتر سازمان غذا و کشاورزی گفته بود که برای بیش از یک هزار و ۵۰۰ زن روستایی پرورش زنبور عسل را آموزش داده است.
بیشترین جمعیت افغانستان در روستاها زندگی میکنند و چرخهی زندگی آنان به فرآوردههای کشاورزی وابسته است.
در حالی این نهاد برای زنان زمینهی آموزشیهای مختلف مهیا میسازد که حکومت سرپرست پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و سپس درهای دانشگاهها را نیز بهروی دختران بستند. همچنان در تازهترین اقدام، تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی را نیز منع کرده است و به این ترتیب دختران را بهصورت کامل از دسترسی به آموزش رسمی محروم کرده است.
در کنار آن زنان و دختران از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان نیز منع شدهاند.