سازمان ملل: اعمال محدودیت بر زنان به بخشی از ماموریت حکومت سرپرست تبدیل شده است

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

رزا اوتونبایوا، رییس یوناما یا هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان، از ادامه‌ی وضع محدودیت‌ علیه زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و می‌گوید که حقوق اساسی نیمی از جمعیت افغانستان نقض شده است.

خانم اوتونبایوا گفت که اعمال محدودیت‌ها علیه زنان و دختران، اکنون به بخشی جدایی‌ناپذیر از حکومت سرپرست در افغانستان تبدیل شده است.

او تاکید کرد که در دیدارهایش با زنان و دختران در افغانستان متوجه شده است که اکثر زنان افغان با به رسمیت‌شناختن حکومت فعلی مخالف هستند.

وی می‌گوید که بیش از ۵۰ درصد از زنان و دختران افغانستان بر این باورند که به رسمیت‌شناختن حکومت فعلی باید مشروط به رعایت حقوق زنان باشد.

رییس یوناما خواستار اجماع جهانی برای حل بحران افغانستان شد.

به گفته‌ی رزا اوتونبایوا، محدودیت‌های شدید اعمال‌شده علیه زنان و دختران در افغانستان، به انزوای این کشور در جامعه‌ی جهانی منجر شده است.

خانم اوتونبایوا تاکید کرد: «‌پیام سازمان همکاری اسلامی و کشورهای عضو آن و صدای جمعی جهان اسلام باید در افغانستان شنیده شود. زنان بخش‌ ضروری هر ملت برای تحول، توسعه و رشد هستند.»

این در حالی است که حکومت سرپرست در ابتدا اعلام کرده بود که منع تحصیل و کار زنان، جنبه دینی دارد و کار و تحصیل زنان خلاف شریعت اسلامی است.

همچنین یک گزارش وال‌استریت ژورنال در ماه مارس امسال نشان داد که تعدادی از اعضای حکومت فعلی دختران‌شان را مخفیانه به مکاتب می‌فرستند تا تحصیل کنند. البته آن‌ها که توان مالی بهتری دارند، دختران خود را نزد بستگانه‌شان در کشورهای همسایه فرستاده‌اند تا آنجا به مکتب بروند.

قابل ذکر است که بیش از دو سال می‌شود که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=8411
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد