دانش‌آموخته‌گان افغان در هند: حاضر نیستیم در افغانستانِ تحت حاکمیت حکومت سرپرست برگردیم

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

دانش‌آموخته‌گان افغان در هند: حاضر نیستیم در افغانستانِ تحت حاکمیت حکومت سرپرست برگردیم

رسانه‌های هندی گزارش داده‌اند که شماری از دانش‌آموخته‌گان افغان مقیم این کشور که از رشته‌های مختلف در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس سند فراغت به دست آورده‌اند، حاضر نیستند که به افغانستان برگردند.

روزنامه دهندو، امروز (پنج‌شنبه، ۱۲ اسد) در گزاشی نوشته است که هشت دانش‌آموخته افغان در ایالت اودیشای هند از دانشگاه‌های مختلف سند فراغت حاصل کرده‌اند.

در ادامه آمده است که نگرانی دانش‌آموخته‌گان افغان از برگشت به افغانستان جو حاکم در کشور و نبود زمینه کاری بوده است.

در گزارش آمده است که دو دانشجو تحصیل خود را در موسسه ملی فناوری رورکلا، سه دانشجو در دانشگاه KIIT، بوبانسوار و دو دانشجو برنامه تحصیلی خود را در دانشگاه سی وی رامان گلوبال به اتمام رسانیده‌اند.

در ادامه آمده است که پس از ختم دوره دانشجویی آنان، مدت ویزه‌ی دانشجویی آن‌ها به پایان رسیده و دولت هند حاضر به تمدید آن نیست.

روزنامه هندوی به نقل از ابراهیم یکی از دانش‌آموخته‌گان افغان نوشته است: «تحصیل در یکی از موسسات مهندسی برتر در هند، نویدبخش یک امید جدید در حرفه من و زندگی سایر اعضای خانواده‌ام بود. اما پس از تسلط حکومت فعلی در ماه اگوست سال ۲۰۲۱ میلادی تمام امیدهای من را بر باد رفت. به نظر می‌رسد کار سختی که در مطالعاتم انجام داده‌ام به هدر می‌رود.»

او تاکید کرد که پس از تسلط دوباره‌ی حکومت فعلی بر افغانستان، درآمد خانواده‌اش از بین رفته است.

همچنین روما یک دختر دانشجوی افغان به این روزنامه گفته است که به تازگی فارغ التحصیلی خود را در رشته مدیریت بازرگانی از دانشگاه هنر، تجارت و علوم (D. Y. Patil) در پیمپری پونا به پایان رسانده است.

او با ابراز تاسف گفت که در مورد بازگشت جوانان دانش‌آموخته به کشور نگران است.

قابل ذکر است که تا اکنون آمار رسمی از حضور دانشجویان افغان در هند ارائه نشده است، اما براساس گزارش‌ها حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ جوان افغان در این کشور مصروف فراگیری تحصیل در مقاطع مختلف هستند.

قابل ذکر است که پس از تسلط حکومت سرپرست بر افغانستان، مکاتب و دانشگاه‌ها به روی دختران و زنان بسته شده و شماری زیادی از استادان متخصص به ویژه زنان کشور را ترک کردند. اکنون تمام‌ دانشگاه‌های کشور با مشکلات کمبود استادان متخصص روبه‌رو هستند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=5619
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد