بانک جهانی ارائهی ۸۴ میلیون دالر کمک مالی از سوی انجمن انکشاف بینالمللی این بانک بهمنظور مبارزه با بحران اقتصادی و تطبیق پروژهی تابآوری و معیشت جامعهی افغانستان را تصویب کرده است.
این بانک با نشر اعلامیهای گفته است که این مقدار بودجه، مکمل ۷۰ میلیون دالر کمک مالی اضافی از سوی صندوق امانی تابآوری افغانستان (ایآرتیاف) است.
ملیندا گود، مسوول بخش افغانستان بانک جهانی گفت که انجمن انکشاف بینالمللی در ۱۸ ماه گذشته یک چارچوب مشخص و موثر را برای هزینه این پول در بخشهای اشتغالزایی، بهویژه برای زنان در افغانستان تهیه کرده است.
او تاکید کرد که با این کمک، آیدیای در شش حوزه و ۲۶ ولایت افغانستان به ارائه خدماتش برای شهروندان افغانستان در بخشهای مختلف ادامه خواهد داد.
وی افزوده است: «با تمویل جدید، این پروژه فعالیتهای خود را در مناطق روستایی و شهری بیشتر افزایش میدهد، فرصتهای معیشتی بیشتری برای زنان فراهم میکند و به بازگشتکنندهگان افغان اشتغال و خدمات ارایه میدهد.»
پروژهی تابآوری و معیشت جامعهی افغانستان در سال ۲۰۲۲ میلادی با کمک مالی ۲۶۵ میلیون دالر از طرف صندوق امانی تابآوری افغانستان برای ارائهی حمایت معیشتی و خدمات در مناطق روستایی و شهری، ارائهی کمکهای بلاعوض اجتماعی برای زنان و آسیبپذیرترین افراد و تقویت نهادهای اجتماعی برای ارائهی خدمات آغاز شد.
بانک جهانی گفته است که با بستهی جدید کمکی، فعالیتهای این پروژه در مناطق روستایی و شهری افزایش مییابد، فرصتهای معیشتی بیشتری برای زنان فراهم میشود، فعالیتهای متمرکز بر ایجاد انعطافپذیری در زمینهی تغییرات اقلیمی گسترش مییابد و همچنین برای عودتکنندگان اشتغال و خدمات فراهم خواهد شد.
باید گفت که حدود ۹۲ هزار و ۲۰۰ خانوار آسیبپذیر از کمکهای نقدی یا کمکهای اجتماعی غیرنقدی برخوردار شدهاند که بخش قابل توجهی آنان را زنان سرپرست خانوار یا معلولان تشکیل میدهند.
در اعلامیهی بانک جهانی آمده است که در پروژهی تابآوری و معیشت جامعهی افغانستان تقریبا ۷.۴ میلیون شهروند افغانستان به خدماتی مانند راهها، سرویسهای بهداشتی و آب دسترسی پیدا کردند و بیش از ۲.۱ میلیون نفر از اعضای جامعه در زمینهی صحت و تغذیه، تأثیرات تغییر اقلیم و مدیریت خطر بلاها آموزش دیدهاند.
این در حالی است که در پی خشکسالیهای اخیر و تسلط حکومت سرپرست، فقر و ناامنی غذایی در کشور افزایش یافته است.
سازمان ملل متحد در گزارشهای مختلف گفته است که در سال جاری میلادی بیش از ۲۳ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمک بشردوستانه دارند.
این نهاد برای رسیدگی به نیازهای این افراد سه میلیارد دالر بودجه درخواست کرده است.