همزمان با سال جدید تعلیمی در افغانستان، وزارت معارف حکومت سرپرست از آغاز سال جدید تعلیمی خبر داده است که سرنوشت میلیونها دختر بالاتر از صنف ششم همچنان نامشخص میباشد.
این وزارت امروز (چهارشنبه، ۱ حمل) با نشر اعلامیهای از مردم خواسته است که فرزندانشان را در مدرسهها، مکاتب و دیگر مراکز آموزشی شامل کنند.
وزارت معارف حکومت سرپرست در اعلامیهشان از دانشآموزان دختر نامی نبرده است.
در اعلامیه آمده است که دانشآموز و استادان «صورت و سیرت» خود را مطابق به اصول اسلامی آماده کنند و از پوشیدن لباسهای «غیراسلامی» خودداری کنند.
از سویی هم، رینا حمیدی، یکی از دانشآموزان مکتب در صحبت با رسانه گوهرشاد گفت: «بدبختانه مکتب و آموزش از ما گرفته شده است و این موضوع بینهایت برای ما دردناک است.»
این دانشآموز گفت که با بستهبودن مکتب به روی دختران، آینده افغانستان با خطر جدی مواجه است و طی سالهای آینده کشور با کمبود داکتران، معلم و متخصصان زن روبرو خواهد شد.
او آرزو داشت مکاتبشان در سال حدید تعلیمی آغاز شود و اما وزارت معارف حکومت سرپرست چیزی در این مورد نگفته «نهایت متأثر» شده است.
این در حالی است که حکومت سرپرست از زمان تسلطشان بر افغانستان، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را منع کردند، اقدامیکه محکومیتهای داخلی و بینالمللی را به همراه داشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.
براساس آمارهای سازمان ملل متحد، براثر این دستورات حکومت فعلی بیش از دو میلیون دختر در افغانستان از آموزش و تحصیل بازماندهاند.