با وجود ادامهی نگرانی نهادهای امدادرسان بینالمللی، مسوولان اداره غذا و داروی حکومت سرپرست هم درباره نبود مصونیت غذایی در افغانستان هشدار داده و آن را یک چالش جدی خوانده است.
عبدالباری عمر، سرپرست اداره غذا و داروی حکومت فعلی در تازهترین مورد اعلام کرده است که نبود مصونیت غذایی در افغانستان یک چالش جدی برای مردم این کشور میباشد.
او در یک نشست خبری در کابل صحبت میکرد، گفت که هنوز هم نبود مصونیت غذایی در افغانستان یک چالش جدی است.
وی تاکید کرد که نزدیک به چهار میلیون تن در افغانستان به دلیل نداشتن مصونیت غذایی از سوء تغذیه شدید رنج میبرند.
آقای عمری میگوید: «در افغانستان سه میلیون کودک و یک میلیون زن از سوءتغذیه رنج میبرند یکی از علتهای عمده آن، عدم مصونیت غذایی در افغانستان است.»
این در حالی است که پیش از این برنامه جهانی غذا گزارش داده بود که افغانستان از نظر داشتن امنیت غذایی، هشتمین کشور در جهان است.
همچنین در تازهترین مورد، اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد در گزارش خود گفت که کاهش درگیری پس از آگست سال ۲۰۲۱ و ثبات نسبی اقتصادی در دوازده ماه اخیر، باعث شده است که افراد نیازمند نسبت به آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۶ درصد کاهش یابد.
اوچا در سال ۲۰۲۳ میلادی شمار افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه در افغانستان را ۲۹.۲ میلیون نفر اعلام کرده بود، اما امسال گفته است که ۲۳.۷ میلیون نفر در این کشور نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند.