سازمان جهانی صحت در تازهترین گزارشش اعلام کرده است که واقعات سرطان در جهان تا سال ۲۰۵۰ میلادی ۷۷ درصد افزایش خواهد یافت و شمار مبتلایان سرطان که اکنون حدود ۲۲ میلیون نفر است به ۳۵ میلیون نفر خواهد رسید.
در گزارش آمده است که تخمین جدید ادارهی بینالمللی تحقیقات سرطان سازمان جهانی صحت بر آمار گردآوری شده از ۱۸۵ کشور جهان در مورد ۳۶ شکل بیماری، استوار است.
در ادامه آمده است که پژوهشگران سازمان جهانی صحت پس از بررسی این آمار پی بردند که سرطان شش یا جیگر شایعترین نوع سرطان در جهان بوده و تنها در سال ۲۰۲۲ میلادی بیش از ۲.۵ میلیون واقعهی سرطان شش در جهان ثبت شده است که ۱۲.۴ درصد تمام سرطانها را تشکیل میدهد.
سرطان پستان زنان، سرطانهای رودههای بزرگ و مقعد، سرطان پروستات و سرطان معده، از رهگذر کثرت واقعات، به ترتیب شایعترین سرطانها خوانده شدهاند.
بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، سرطان شش در سال ۲۰۲۲ میلادی، سبب مرگ ۱.۸ میلیون نفر شد که به تنهایی ۱۹ درصد مرگومیر ناشی از سرطان را در آن سال تشکیل داد.
این سازمان تاکید کرد که در کشورهای ثروتمند از هر ۱۲ زن یکی مبتلا به سرطان پستان تشخیص میشود که از هر ۷۱ زن مبتلا به این بیماری یکی آن میمیرد. حالانکه در کشورهای فقیر از هر ۲۷ زن یکی مبتلا به سرطان پستان تشخیص میشود، اما از هر ۴۸ زن مبتلا به این بیماری یکی آن میمیرد.
دلیل افزایش مرگ و میر ناشی از سرطان در کشورهای فقیر و دارای سطح درآمد کم، تشخیص ناوقت بیماری و فقدان دسترسی به خدمات درمانی خوانده شده است.
بنتی میکلسن، رییس بخش بیماریهای غیرساری در سازمان جهانی صحت در خبرنامهای گفته است: «سروی جدید سازمان جهانی صحت بر نابرابری بزرگ و فقدان حفاظت در برابر سرطان در سرتاسر جهان روشنی انداخته است. مردم، به ویژه در کشورهای با درآمد کمتر، به مراقبتهای اساسی درمان سرطان دسترسی ندارند.»
میکلسن گفته است که برای رسیدگی به نابرابری در زمینهی درمان سرطان و قابل دسترس ساختن خدمات درمانی در سرتاسر جهان، به سرمایهگذاری بزرگ نیاز است.
این در حالی است که انجمن بیماریهای سرطانی ایالات متحده ماه گذشته اعلام کرد که با وصف افزایش واقعات اشکال مختلف سرطان در آمریکا، مرگومیر ناشی از این بیماری، به دلیل دسترسی به خدمات درمانی، در این کشور رو به کاهش نهاده است.
در حالی سازمان جهانی صحت از این آمار تکاندهنده خبر میدهد که سرطان در افغانستان نیز طی سالهای اخیر افزایش یافته است، اما به دلیل نبود سیستم و خدمات صحی ارقام دقیق از این بیماری تا اکنون مشخص نیست.