فوزیه کوفی، رییس حزب موج تحول و عضو پیشین هیأت مذاکرهکننده صلح افغانستان با حکومت فعلی، نامزد بخش اجتماعی و امور بشردوستانهی جوایز «دستاوردهای زنان آسیایی» شده است.
خانم کوفی در حساب کاربری ایکساش از نامزدشدن خود در فهرست جوایز «دستاوردهای زنان آسیایی» که توسط یک نهاد بریتانیایی تحت نام پینکی لیلانی (CBE DL) اهدا میگردد، خبر داد.
وی در ادامه نوشته است: «از هر فرصتی برای بلندکردن صدای زنان افغانستان استفاده میکنم.»
باید گفت که جوایز «دستاوردهای زنان آسیایی» توسط یک نهاد بریتانیایی تحت نام «پینکی لیلانی» در سال ۱۹۱۹ تاسیس شد و همه ساله بهخاطر شناسایی قهرمانان آسیایی در بریتانیا، برای فعالان حقوق بشر و زنان شجاع اهدا میگردد.
فوزیه کوفی، سیاستمدار و فعال حقوق زنان افغانستان است. وی نمایندهی پیشین ولایت بدخشان و عضو سابق ولسی جرگه (مجلس نمایندگان افغانستان) بوده است.
جایزهی سال ۲۰۲۲ میلادی این نهاد به حمیرا رضایی، فعال حقوق بشر افغانستان و رییس کمیتهی «طرح و پلان» شورای جهانی هزاره، اهدا شده بود.
در حالی فوزیه کوفی نامزد بخش اجتماعی و امور بشردوستانهی جوایز «دستاوردهای زنان آسیایی» میشود که حکومت سرپرست از زمان تسلطشان بر افغانستان، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را منع کردند، اقدامیکه محکومیتهای داخلی و بینالمللی را به همراه داشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.
علیرغم واکنشها و محکومیتهای جهانی، حکومت سرپرست تا اکنون از تصمیمشان دربارهی آموزش زنان و دختران عقبنشینی نکردهاند. حکومت فعلی کار زنان در ادارات دولتی و غیردولتی را نیز منع کرده است.
براساس آمارهای سازمان ملل متحد، بر اثر این دستورات حکومت فعلی بیش از دو میلیون دختر در افغانستان از آموزش و تحصیل بازماندهاند.