دیدبان حقوق بشر در تازهترین مورد اعلام کرده است که افغانستان طی بیش از دو سال گذشته درگیر بحران اقتصادی بوده و نقض حقوق زنان و دختران توسط حکومت سرپرست این وضعیت را تشدید کرده است.
این نهاد امروز (شنبه، ۲۶ حوت) با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که افغانستان بیش از دو سال است که در تنگنای یک بحران اقتصادی قرار داشته و کمکهای مالی خارجی هم کاهش یافته است. وضعیت هر روز در افغانستان بدتر میشود. کسی دیگر توانایی خرید غذای کافی را ندارد.
دیدبان حقوق بشر به نقل از فرشته عباسی، پژوهشگر بخش آسیای این نهاد نوشته است که نقض حقوق زنان توسط حکومت فعلی در موارد مختلف از جمله اشتغال، تحصیل و آزادی گشتوگذار، بحران اقتصادی در کشور را تشدید کرده که زنان و دختران بیشتر از همه از آن متأثر شدند.
خانم عباسی به نقل از یک روزنامهنگار در افغانستان گفته است: «وضعیت هر روز بدتر میشود. من فکر نمیکنم کسی دیگر توانایی خرید غذای کافی را داشته باشد.»
او میگوید که عملیات بشردوستانه از سال ۲۰۲۳ میلادی در پاسخ به اقدامات حکومت فعلی کاهش یافته و جوابگوی این بحران نیست.
وی تاکید کرد که در سال ۲۰۲۴ میلادی، حدود ۲۳.۷ میلیون نفر که بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند، به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
دیدبان حقوق بشر میگوید که ۶۹ درصد مردم افغانستان به غذای کافی و ۶۷ درصد هم به آب صحی آشاميدني دسترسی ندارند.
این سازمان گفت که زنان و دختران افغانستان بار سنگین این بحران را به دوش میکشند.
گفتنی است که فقر و گرسنگی در افغانستان پس از حاکمیت حکومت سرپرست و کاهش کمکهای مالی افزایش یافته است. بربنیاد آخرین آمار سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش یکسوم جمعیت کشور در معرض کمبود غذا قرار دارد.