سیما باهوس، رییس بخش زنان سازمان ملل متحد میگوید که افغانستان همچنان جدیترین بحران حقوق زنان و دختران را تجربه میکند.
خانم باهوس این اظهارات را در شصتوهشتمین نشست کمیسیون مقام زن در سازمان ملل متحد که زیر نام «جنایت علیه بشریت در افغانستان با نگاه جنسیتی» برگزار شده بود، مطرح کرده و گفت که باید فضا برای مشارکت زنان و دختران در تمام تصمیمگیریها باز شود.
او میگوید که در این نشست از زنان افغانستان درباره اینکه امنیت برای آنها چه معنایی دارد، شنیده است.
این نشست روز (سهشنبه، ۲۲ حوت) به میزبانی امارات متحده، بریتانیا، انستیتوت توسعه خارجی و نهاد پژوهش و توسعه در مقر ملل متحد برگزار شد.
کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد نیز در اعلامیهای نوشته است که این نشست یک فراخوان فوری برای اقدام هماهنگ جامعهی جهانی برای تدوین «آپارتاید جنسیتی» بهعنوان جنایت علیه در چارچوبهای حقوقی بینالمللی برگزار شده بود.
در اعلامیه آمده است که چارچوبهای حقوقی بینالمللی در حال حاضر برای رسیدگی به نقض حقوق بشر مبتنی بر جنسیت، با این ماهیت و مقیاس، مجهز نیستند.
این سازمان تاکید کرد که کنوانسیونهای آپارتاید و رفع تبعیض علیه زنان میتواند در این زمینه بهصورت مجزا، کاربرد داشته باشد، اما به یک رویکرد جامعتر و قویتر نیاز است.
این در حالی است که حکومت سرپرست پس از تسلط بر افغانستان، زنان و دختران را از ابتداییترین حقوقشان از جمله رفتن به مکتب برای دختران بالاتر از صنف ششم و دانشگاهها و کار در نهادهای غیردولتی داخلی و بینالمللی منع کرده است.