فعالان حقوق زن: سیاست‌های زن‌ستیزانه‌ی حکومت افغانستان «آپارتاید جنسیتی» می‌باشند

10 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

شماری از فعالان مدنی، فعالان حقوق زن و کنشگران حقوق بشر در نشستی در مقر سازمان ملل متحد، سیاست‌های حکومت فعلی علیه زنان و دختران افغانستان را«آپارتاید جنسیتی» عنوان کرده و از جامعه‌ی جهانی خواستند که این جرم را به‌رسمیت بشناسند.

فعالان حقوق بشر و حقوق زنان از جمله یلدا رویان، فوزیه کوفی، فاطمه گیلانی، نجلا ایوبی و اصیلا وردک در نشستی در مقر سازمان ملل متحد تحت عنوان مبارزه با «آپارتاید جنسیتی» سخنرانی کرده و وضعیت جاری در افغانستان را آپارتاید جنسیتی خواندند.

آنان در این نشست، از تعامل کشورهای جهان با حکومت فعلی نیز به شدت انتقاد کردند.

فوزیه کوفی، عضو مجلس نمایندگان حکومت پیشین هم در این نشست در صحبت‌های خود گفت که در این مدت هیچ فشاری بر حکومت سرپرست نبوده است و آن‌ها هفته‌ی ۴۰ میلیون دالر دریافت می‌‌کنند و «بیش از هزار» ملاقات با دیپلومات‌های خارجی داشته‌اند.

خانم کوفی افزود که رابطه‌ی جامعه‌ی جهانی با حکومت فعلی همیشه یک‌طرفه بوده و رفتار این حکومت هیچ تغییری نکرده است.

او تصریح کرد که باید تمام این «ایکو سیستم سیاسی» حاکم در افغانستان تغییر کند و یک حکومت جامع بر اساس خواست مردم افغانستان ایجاد شود.

همچنین یلدا رویان، کنشگر حقوق بشر نیز در این نشست گفت که از ماه آگست سال ۲۰۲۱ میلادی تا کنون حکومت فعلی ده‌ها فرمان محدودکننده علیه زنان و دختران صادر کرده و تبعیض شدیدی را بر زنان و دختران افغانستان اعمال کرده است.

او می‌گودی که رفتار با زنان در افغانستان سلطه‌ی مردان را منعکس می‌کند و«آپارتاید جنسیتی» یک سیستم حکومتی است که به‌صورت سیستماتیک زنان و مردان را از هم جدا کرده و در نهایت منتهی به کنار گذاشتن زنان از فضاهای عمومی خواهد شد.

وی افزود که زنان و دختران افغانستان از چند جهت، از جمله بعد هویتی، جنسیتی و اقتصادی تحت فشار قرار دارند و همه‌روزه خشونت‌های اجتماعی و خانوادگی را تجربه می‌کنند.

خانم رویان در بخشی از صحبت‌هایش از اعضای سازمان ملل متحد خواسته است که در برابر این جنایت پاسخ‌گو باشند و از به‌رسمیت شناختن حکومت فعلی خودداری کنند.

در ادامه‌ی این نشست، اصیلا وردک، فاطمه گیلانی و نجلا ایوبی هم در مورد زنان افغانستان و حقوق بشری آن‌ها صحبت کردند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=11404
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد