دیدبان حقوق بشر: محدودیت‌های حکومت افغانستان سلامت زنان را به خطر انداخته است

7 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

عکس: دیدبان حقوق بشر

در ادامه‌ی محدودیت و سرکوب زنان و دختران از سوی حکومت سرپرست، سازمان دیدبان حقوق بشر به این محدودیت‌ها واکنش نشان داده و می‌گوید که محدودیت‌های حکومت سرپرست بر زنان و دختران، دسترسی به مراقبت‌های صحی را با مشکل مواجه کرده و سلامت آن‌ها را به خطر انداخته است.

این سازمان امروز (دوشنبه، ۲۳ دلو) با نشر گزارشی گفته است که ممنوعیت‌های آموزش زنان و دختران در افغانستان، باعث کمبود کارمندان صحی زن در آینده‌ خواهد شد.

در گزارش آمده است که از دست دادن کمک‌های خارجی، به سیستم مراقبت‌های صحی و بهداشتی افغانستان آسیب‌زده و سوءتغذیه و بیماری‌های ناشی از مراقبت‌های پزشکی ناکافی را تشدید کرده است.

دیدبان حقوق بشر تاکید کرد که نشست فرستادگان ویژه در دوحه در ۱۸ فبروری ۲۰۲۴، باید ضمن حمایت از منابع برای سیستم مراقبت‌های بهداشتی و خدمات ضروری مانند بانک‌داری، مدیریت آب و برق، سوء استفاده‌های حکومت سرپرست را نیز محکوم کند.

این سازمان به نقل فرشته عباسی، پژوهشگر افغانستان در دیدبان حقوق بشر نوشته است: «از دست رفتن کمک‌های توسعه‌ای خارجی و نقض حقوق بشر توسط حکومت فعلی، باعث بحران فاجعه‌بار بهداشتی در افغانستان شده است که به طور نامتناسبی به زنان و دختران آسیب می‌رساند.»

خانم عباسی تاکید کرد که حکومت فعلی به شدت مانع ارائه یا دسترسی زنان به مراقبت‌های صحی شده، در حالی‌که هزینه‌های درمان و دارو، مراقبت را برای بسیاری از شهروندان افغانستان دور از دسترس قرار داده است.

او افزود که در نشست چند روز آینده به میزبانی سازمان ملل متحد، دولت‌ها باید رهبران حکومت فعلی را تحت فشار قرار دهند تا محدودیت‌هایی را که مانع دسترسی مردم به مراقبت‌های بهداشتی می‌شود، از جمله ممنوعیت تحصیل و اشتغال زنان را حذف کنند.

وی می‌گوید که شمار زیاد از شهروندان افغانستان اکنون برای پرداخت هزینه‌ی غذا با مشکل مواجه هستند و اغلب نمی‌توانند قیمت داروها و حمل و نقل را برای رسیدن به خدمات صحی تامین کنند.

سازمان دیدبان حقوق بشر گفت که بر اساس تخمین سازمان ملل متحد، ۲۳.۷ میلیون نفر از جمعیت افغانستان در سال ۲۰۲۴ به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

در گزارش آمده است که در میان کسانی‌که بیش‌تر از بحران صحی افغانستان آسیب دیده‌اند، افراد دارای معلولیت هستند.

باید گفت که حکومت سرپرست در افغانستان مکاتب، دانشگاه‌ها و تمامی مراکز آموزشی مدرن را برای دختران بالای صنف ششم بسته کرده است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

علاوه بر این، حکومت سرپرست محدودیت‌های گسترده بر حضور زنان در اجتماع و فعالیت‌های آنان در عرصه‌های مختلف ایجاد کرده‌ است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=10607
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد