فوزیه کوفی، عضو مجلس نمایندگان حکومت پیشین به گسترش مدارس جهادی و حضور دختران واکنش نشان داده و میگوید که تبدیل شدن مدرسههای دینی (جهادی) به عنوان جایگزینی برای آموزش رسمی دختران، یک اشتباه تاریخی است.
خانم کوفی گفت: «با این برنامه درسی که در مدارس دینی افغانستان زیر تاثیر مدارس دینی پاکستان تدریس میشود، اگر زنان در مدارس دینی تحصیل کنند، تا پنج سال دیگر بعید نیست که زنان انتحارکننده نیز داشته باشیم.»
او تاکید کرد که مدرسههای دینی در افغانستان یک ضرورت است، اما باید نصاب معیاری داشته باشد و اساسات دین در آن تدریس شود.
وی این اظهارات را در مصاحبهای با رسانهی اندیپندنت فارسی مطرح کرده است.
این فعال حقوق زنان، وضعیت کنونی زنان در افغانستان را «یک زندان بدون سقف» توصیف کرد و گفت که زنان در این کشور به صورت عموم در شرایط کاملی یک زندان زندگی میکنند فقط با تفاوت این که این زندان سقف مشخصی ندارد.
خانم کوفی تاکید کرد که وضعیتی را که حکومت سرپرست در افغانستان بهوجود آورده است، در هیچ نقطهای از دنیا حتی در کشورهای اسلامی وجود ندارد.
او گفت که این یک نوع ترس و هراس از حضور زنان در جامعه است. حکومت فعلی تلاش میکند که با گذشت هر روز زنان را محدودتر کنند؛ اما در برابر آن زنان نیز از مبارزه و تلاش برای حقوق خود دست نمیکشند و عدم پذیرش زنان باعث میشود که عمر این سرکوب کوتاه شود.
وی تاکید کرد که وضعیت در افغانستان برای زنان به هیچ عنوان عادی نیست و هیچ توجیهی وجود ندارد که زن و دختر افغان در خانههای خود محبوس باشند و دخترانیکه در خیابانها برآمده و اعتراض میکنند نیز بیشترین آسیبها را متحمل شدهاند.
فوزیه کوفی به اهمیت مبارزات زنان در داخل و بیرون از افغانستان اشاره کرد و گفت که این مبارزات باید به هر قیمتی ادامه یابند، زیرا تنها راه جلوگیری از عادی شدن وضعیت افغانستان برای جهان است.
او میگوید، زنانی که در پلتفرمهای بینالمللی برای حق زنان افغانستان تلاش میکنند، نیز بهای سنگینی میپردازند، اما بیشترین قربانی را زنانی که در داخل افغانستان مبارزه میکنند، میدهند و باید همه در راستای بلند کردن صدای آنان تلاش کنند.
خانم کوفی در حالی بر مبارزه زنان و دختران تاکید دارد که در این مدت زنان در افغانستان با چالشهای جدی مواجه بودهاند و هر روز این چالشها افزایش پیدا میکند.