گزارشگران بدون مرز: افغانستان از خطرناک‌ترین کشورها برای خبرنگاران است

11 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

در ادامه‌ی وضع محدودیت‌های شدید و سرکوب رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان، سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرده است که ویتنام، روسیه و افغانستان از جمله‌ی خطرناک‌ترین کشورها برای خبرنگاران هستند.

این سازمان با نشر گزارشی گفته است که حکومت سرپرست در سال ۲۰۲۳ میلادی ۲۱ خبرنگار را زندانی کرده و سه خبرنگار تا اکنون در زندان‌های حکومت فعلی به‌سر می‌برند.

در ادامه آمده است که حکومت سرپرست از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، رسانه‌های مستقل را سرکوب کرده و خبرنگاران را به اتهام «جاسوسی» بازداشت می‌کنند.

در گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۴۳ خبرنگار در ویتنام دست‌کم برای ۴۸ ساعت زندان را تجربه کرده‌اند و در حال حاضر ۳۶ خبرنگار در این کشور در زندان هستند.

گزارشگران بدون مرز در گزارشش گفته است که خبرنگاران زندانی در ویتنام شامل ۲۰ وبلاگ‌نویس مانند «نگوین لان تانگ» می‌شود که در اپریل ۲۰۲۳ به اتهام «تبلیغات ضددولتی» به هشت سال زندان محکوم شد.

همچنین این سازمان با اشاره به روسیه می‌گوید که در این کشور، در فضای خصمانه نسبت به رسانه و کارکنان رسانه‌های مستقل، ۳۴ خبرنگار در ۱۲ ماه گذشته بازداشت شده‌اند که ۲۹ نفر آنان همچنان در زندان هستند.

در ادامه آمده است که خبرنگاران زندانی در روسیه شامل ایوان گرشکویچ، خبرنگار وال استریت ژورنال، آلسو کورماشیوا و خبرنگار رادیو آزادی در پراگ می‌شوند.

در گزارش آمده است که خبرنگار وال استریت ژورنال که شهروند آمریکا است، به اتهام جاسوسی در روسیه زندانی شده و خبرنگار رادیو آزادی که شهروندی آمریکایی و روسی دارد به‌عنوان «عامل خارجی» بازداشت و زندانی شده است.

خبرنگاران زن و رکوردشکنی در حکم دادگاه

سازمان گزارشگران بدون مرز در بخش از گزارشش گفته است که در سال ۲۰۲۳ میلادی صدور حکم طولانی زندان برای خبرنگاران زن «رکورد» شکسته است.

این نهاد گفته است که از سال ۲۰۱۹ میلادی به این‌سو، هیچ خبرنگار زن به بیش از ۱۰ سال زندان محکوم نشده بود، اما در سال ۲۰۲۳، شش مورد از هشت مورد احکام طولانی زندان برای خبرنگاران، برای خبرنگاران زن صادر شده است.

به گفته‌ی سازمان گزارشگران بدون مرز، در ایران الهه محمدی و نیلوفر حامدی به ۱۲ و ۱۳ سال زندان محکوم شده‌اند، در بلاروس، مرینا زولاتاوا، لیودمیلا چکینا و والریا کاستسو هووا از ۱۰ تا ۱۲ سال زندان محکوم شده‌اند و در بروندی، فلوریانه ایرانگابیه در حال سپری‌کردن محکومیت ۱۰ ساله‌اش است.

سازمان گزارشگران بدون مرز تاکید کرد که ترکیه و ایران در سال ۲۰۲۳ از جمله کشورهای است که بیشترین خبرنگاران را زندانی کرده‌اند و بازداشت خبرنگاران در این کشورها عادی شده است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=9616
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد