همزمان با تعیین نماینده و مشخص شدن زمان برگزاری نشست سازمان ملل در دوحه در مورد افغانستان، فعالان حقوق زن و زنان معترض میگویند که نمایندهی تعیین شده از سوی سازمان ملل متحد باید ظرفیت حل مشکل بهوجود آمده برای زنان را داشته باشد.
اتحاد فعالان حقوق بشر با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است: «بحران بشری که امروز در افغانستان حاکم است، نه تنها بحران ملی است که بحران منطقهای و بینالمللی نیز میباشد.»
این اتحادیه با استقبال از تعیین نمایندهی ویژهی سازمان ملل برای افغانستان، آنرا گام عملی برای حل و مدیریت بحران کنونی عنوان کرده است.
شهلا فرید، عضو اتحاد فعالان حقوق بشر میگوید که ضروری است، شخص که برای حل بحران افغانستان تعیین میشود، از معیارهای حل منازعه در سطح کلان برخوردار باشد.
او افزود، شخص باشد که بتواند حساسیتهای ملی، منطقهای و جهانی که در افغانستان وجود دارد را در نظر بگیرد.
همچنین خانم فرید در بخش از صحبتهایش به وضعیت زنان تحت حاکمیت حکومت فعلی اشاره نموده و گفت: «در ضمن بحران حاکم در افغانستان، نیم نفوس این کشور را از حقوق شان محروم کرده است. با در نظرداشت چنین مسایل، نمایندهی که تعیین میشود ظرفیت حل آنرا باید داشته باشد.»
این در حالی است که سازمان ملل متحد گفته است که به تاریخ ۱۸ و ۱۹ فبروری (۲۹هم دلو سال جاری) نشستی را در مورد افغانستان با میزبانی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در دوحه پایتخت قطر برگزار کند.
سازمان ملل متحد هدف این نشست را بحث در مورد «چگونگی رویکرد افزایش مشارکت بینالمللی با شیوهای منسجم، هماهنگ و ساختاریافته، از جمله از طریق در نظر گرفتن توصیههای ارزیابی مستقل در مورد افغانستان» عنوان کرده است.