یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان در تازهترین مورد اعلام کرده است که کمتر از دوسوم نوزادان در این کشور به طور انحصاری در شش ماه اول با شیر مادر تغذیه میشوند.
این نهاد با پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که پس از ماه ششم شیر مادر کافی نیست و باید مکملهای غذایی دیگر مثل میوه و سبزیجات به نوزادان داده شود.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد تاکید کرد که با کمک دفتر اتحادیه اروپا در افغانستان برنامههایی را در مراکز تغذیه شهری راه انداخته تا در آن مادران آموزشهایی را در زمینه آشپزی و تهیه وعدههای غذایی سالم با غذای محلی را یاد گرفتهاند.
در ادامه آمده است که قرار است این تغییر از طریق مشوره دادن به مادران در مورد تغذیه، تمرکز روی زمان و نحوه شیردهی انجام شود.
باید گفت که چندی پیش نیز یونیسف گفته بود که کودکان افغانستان مصیبتهای زیادی را تحمل میکنند.
همچنین چند روز پیش صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گفته بود که ۵۲ درصد نوزادان در سراسر جهان از شیر سالم تغذیه نمیشوند.
این نهاد میگوید که بهبود نرخ شیردهی مادران به کودکان میتواند سالانه جان بیش از ۸۲۰ هزار کودک را نجات دهد.
در بیانیهی یونیسف و سازمان جهانی صحت بر نیاز به بهبود حمایت از شیردهی به عنوان «اقدام حیاتی» برای کاهش نابرابری در سلامت و حمایت از حقوق مادران و نوزادان برای بقا و زنده ماندن، تاکید شده است.
در عین حال، برنامه جهانی غذا گفته بود که پس از کاهش کمکها در سال گذشته، آمار کودکان دچار به سوءتغذیه در افغانستان افزایش یافته است. براساس گفتههای این نهاد، بحران مالی و وضعیت بشری، بیشترین تاثیر را روی کودکان گذاشتهاند.