یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد میگوید که افغانستان یکی از آخرین کشورهای است که ویروس پولیو یا فلج کودکان بهصورت بومی در آن وجود دارد.
این نهاد با نشر گزارشی گفته است که کارزارهای واکسیناسیون و خدمات ایمنسازی نقش کلیدی در پیشگیری از بیماری فلج اطفال دارند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد هشدار داده است که کمبود برق، زنجیره سرد واکسنها و عملکرد مرکزهای صحی را تهدید میکند.
این نهاد تاکید کرده است که با همکاری مرکز ملک سلمان در تأمین برق مرکزهای افغانستان برای بهبود دسترسی به واکسنها سرمایهگذاری میکند.
بر اساس گزارش، این همکاری زمینه تهیه و نصب ۱۳ جنراتور در شفاخانههای ۱۲ ولایت را فراهم کرده است.
پیش از این، سازمان جهانی صحت اعلام کرده بود که ۲۵ مورد فلج اطفال در سال ۲۰۲۴ در افغانستان ثبت شده است.
آمار واقعات مثبت پولیو در ۲۰۲۴
قابل ذکر است که سال ۲۰۲۴ میلادی با ۹۳ واقعه مثبت پولیو، گواه افزایش بیپیشینه این بیماری در افغانستان و پاکستان نسبت به سال پیش از آن بوده است.
این در حالی است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، تنها ۱۲ واقعه مثبت پولیو در افغانستان و پاکستان گزارش شدند که هر دو کشور هر کدام با ۶ مورد، گواه واقعات مثبت فلج کودکان بودهاند.
در همین حال سازمان جهانی صحی میگوید که ۴۱ نمونه جدید محیطی نیز در هفتههای گذشته گزارش شدهاند که همه در پاکستان هستند.
به گفته این سازمان، ۲۳ واقعه مثبت محیطی پولیو در ایالت سند، هشت واقعه در در ایالت پنجاب، ۷ مورد در ایالت بلوچستان و دو واقعه مثبت محیطی در ایالت خیبرپختونخوا بوده است.
شمار واقعات مثبت پولیو در سراسر افغانستان به ۲۳ واقعه رسید. در طول چند ماه اخیر، موارد مثبت فلج اطفال در برخی ولایات به ویژه در جنوب افغانستان به طور دوامدار در حال افزایش است.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو از کودکان در آن قربانی میگیرد. پاکستان از ماه جنوری سال گذشته میلادی تا حالا ۶۹ مورد فلج کودکان را تایید کرده است.
پولیو یک مرض ویروسی است که قابل درمان نیست و تنها توسط واکسن پولیو وقایه و محو میشود.