مسوولان وزارت معارف حکومت سرپرست میگویند که اولویت حکومت فعلی برای تقویت کیفیت آموزش در افغانستان، مدارس دینی میباشد.
مولوی کرامتالله آخندزاده، معاون آموزشهای اسلامی وزارت معارف در کارگاه ارتقای ظرفیت آموزشی و مهارتهای حرفهای آموزگاران مدارس دینی این وزارت گفته است که تمرکز اصلی دولت بر تقویت مدارس دینی و افزایش کیفیت آموزش در این مدارس است.
آخندزاده افزود: «الحمدالله ما در افغانستان هزاران مدرسه دینی داریم.»
او تاکید کرده است که نخستین شرط افزایش کیفیت آموزش در مدارس دینی، جذب بهترین آموزگاران است.
رسانهها گزارش داده است که کارگاههای مشابه در ۳۴ ولایت افغانستان راهاندازی شده است تا مدارس دینی تقویت شوند و از آموزگاران و طلاب این مراکز حمایت بیشتری به عمل بیاید.
وزارت معارف در حالی بر تقویت مدارس دینی تمرکز کرده است که تحصیل دختران بالاتر از کلاس ششم در افغانستان ممنوع است و زنان و دختران از تحصیل در دانشگاه و اشتغال نیز محروماند.
بر اساس آمار وزارت معارف، هماکنون در افغانستان ۲۱ هزار و ۲۵۷ مدرسه دینی و جهادی و ۱۸ هزار و ۳۳۷ مدرسه عمومی فعالیت میکنند.
با تسلط حکومت سرپرست بر افغانستان، ضمن اینکه به دستور ملا هبتالله آخندزاده، رهبر حکومت فعلی، مدارس جهادی در سراسر افغانستان برپا شدند.
همچنین محدودیتهای روزافزون برای زنان از جمله محروم کردن آنان از تحصیل و اشتغال باعث شده است، دولتهای جهان حکومت فعلی را به رسمیت نشناسند. مقامهای سازمان ملل متحد برای توصیف وضعیت زنان در افغانستان بارها از عبارت «آپارتاید جنسیتی» استفاده کردهاند و شورای امنیت، شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل متحد با برگزاری نشستهای متعدد، از سران حکومت فعلی خواستهاند فرمانها علیه زنان را لغو کنند، اما در سه سال گذشته هیچ یک از این فرمانهای محدودکننده لغو نشدهاند.
باید گفت که در آخرین مورد، یک هفته پیش، خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر، در یک سخنرانی در جمعی از مردم شرق افغانستان گفت بر اساس قوانین اسلامی است، زنان حتی هنگام ادای نماز هم حق ندارند با صدای بلند سبحانالله و الحمدالله بگویند.