سیفالاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست میگوید که هیچ محتسبی حق مداخله در حریم خصوصی شهروندان کشور را ندارد و اگر محتسبی از این امر سرپیچی کند، با برخورد این وزارت مواجه خواهد شد.
آقای خیبر اما گفته است که نسبت به گذشته، شکایتها در رابطه به برخورد محتسبان با شهروندان کشور کاهش یافته و این نشان دهنده برخورد نیک آنان با مردم میباشد.
او تاکید کرده است: «مداخله در حریم شخصی افراد توسط محتسبان، تجسس کردن یعنی جاسوسی کردن است که فرد چه میکند و یا چه نمیکند.»
سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر افزوده است: «این صلاحیت را محتسب ندارد و دین اسلام این (مداخله در حریم شخصی) را منع کرده است و الله تعالی هم جاسوسی را منع کرده است. محتسب تنها زمانی مسوولیت دارد که مستقیم کدام منکر را ببیند و از آن جلوگیری کند.»
وی در ادامه تاکید کرده است که این وزارت به هزاران شکایت در بخشهای مختلف در بیشتر از سه سال گذشته رسیدگی کرده و تنها در بخش حمایت از حقوق زنان، بیش از پنج هزار و ۵۰۰ مورد نکاح اجباری و بد دادن دختران در مناطق مختلف کشور جلوگیری نموده است.
آقای خیبر گفت: «حالا گفته نمیتوانیم که در افغانستان قطعاً چنین چیزی وجود ندارد چون این یک کشور بزرگ است و این وزارت تازه فعالیت خود را شروع کرده است و این چیزی است که از دهها سال قبل وجود دارد، اما اکنون به شکلی نیست که مردم آزادانه بتوانند انجام دهند.»
سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر همچنان شماری از رسانههای خارجی و حلقات استخباراتی را متهم کرده که علیه این وزارت تبلیغات منفی میکنند تا مردم را نسبت به این وزارت و محتسبان عقدهای سازند.
آقای خیبر میافزاید که آنان تلاش میکنند که علاوه بر محستبان، از طریق رسانه ها نیز برای ذهنیت سازی جامعه کار کنند و ذهن مردم را نسبت به مسایل اسلامی باز بسازند.
در حالی وزارت امر به معروف و نهی از منکر گفته است که محتسبان حق مداخله در حریم خصوصی شخصی را ندارد، قبلاً نیروهای این وزارت گوشیهای موبایل و دیگر وسایل مردم را در ایستهای بازرسی چک میکردند.