ملاله یوسفزی، فعال آموزش و برندهی جایزه نوبل با ابراز نگرانی از اخراج اجباری شهروندان افغانستان بهویژه زنان و دختران از پاکستان، گفته است که این روند برای «رنجبردن از ظلم وحشیانهی حکومت سرپرست» خطرناک است و زنان افغانستان را متاثر میکند.
خانم یوسفزی با نشر پیامی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که در سیستم «آپارتاید جنسیتی» حکومت فعلی زنان و دختران با سواستفاده و تهدیدهای غیرقابل قبولی روبرو استند.
این فعال حقوق بشر با اشاره به سیاستهای حکومت فعلی در مورد زنان و دختران تاکید کرده که امنیت آنان باید در اولویت قرار داده شود.
همچنین وی در بخش از پیامش از حکومت پاکستان نیز درخواست کرده است که درمورد اخراج اجباری شهروندان افغانستان تجدید نظر کرده و از زنان و دختران افغانستان در برابر «ظلم» محافظت کند.
ملاله یوسفزی افزود که زنان و دختران در افغانستان از آموزشهای بالاتر از صنف ششم محروماند و دولت پاکستان باید با اطمینان حاصل کند که دختران افغانستان که در پاکستان ماندهاند، میتوانند به مکتب بروند.
این در حالی است که پاکستان در ماه نوامبر سال گذشتهی میلادی روند اخراج اجباری شهروندان غیرقانونی از این کشور را آغاز کرد که این روند شامل ۱.۷ میلیون شهروندان افغانستان مقیم آن کشور نیز میشود.
براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان جهانی مهاجرت بیش از ۵۰۰ هزار نفر از پاکستان به افغانستان برگشت داده شدهاند که حدود ۸۰ درصد آنان، زنان و دختران استند.
پیش از این نیز سازمانهای مختلف از جمله سازمان ملل و عفو بینالملل از پاکستان خواستهاند که این روند را متوقف کند. زیرا زنان و دختران در حاکمیت حکومت فعلی از تمام حقوق شان محروم اند.