مرکز توسعه جهانی: تعلیق کمک‌های آمریکا کشورهای فقیر را با بحران روبرو می‌کند

1 هفته قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

مرکز توسعه‌ی جهانی اعلام کرده است که تعلیق کمک‌های خارجی آمریکا و احتمال مسدود شدند اداره انکشاف بین‌المللی امریکا (USAID) تأثیرات عمده‌ای بر برخی از فقیرترین کشورهای جهان به شمول افغانستان خواهد داشت.

این مرکز با نشر گزارشی گفته است که برای بیش از ۲۰ کشور، یک سال تعلیق کمک‌های آمریکا می‌تواند منجر به کاهش بیش از یک درصد از درآمد ناخالص ملی آن‌ها شود.

در ادامه آمده است که هشت کشور از جمله سودان جنوبی، سومالیا و افغانستان ممکن است با کاهش سه درصدی یا بیشتر در درآمد ناخالص ملی خود مواجه شوند.

در گزارش آمده است که تأثیر این اقدام به‌ویژه برای این هشت کشور شدید خواهد بود، زیرا بیش از یک‌پنجم کمک‌های خارجی آنها از طریق USAID تأمین می‌شود.

بر اساس این گزارش کمک‌های USAID حدود ۳۵ درصد از کل کمک‌های خارجی افغانستان، ۳۶ درصد از کمک‌های سودان جنوبی و ۴۰ درصد از کمک‌های سومالیا را تشکیل می‌دهد.

مرکز توسعه‌ی جهانی در این گزارش تاکید کرده است که «حمایت مالی آمریکا آن‌قدر گسترده است که به‌طور کامل جایگزین نخواهد شد»، اما کمک‌های توسعه‌ای سایر کشورها می‌تواند تنها بخشی از این تاثیرات را کاهش دهد.

این مرکز می‌گوید که کشورهایی مانند جرمنی، کانادا، جاپان و سویدن ممکن است برای کمک به کشور های فقیر اقدام کنند.

این در حالی است که دونالد ترمپ، رییس‌جمهور جدید ایالات متحده، پس از روی کار آمدن حکومت اش، تمام کمک‌های خارجی را به مدت سه ماه به حالت تعلیق در آورد. ترمپ گفته است که کمک‌های خارجی آمریکا و بروکراسی آن با منافع آمریکا همخوانی ندارد و در بسیاری از موارد با ارزش‌های این کشور در تضاد است.

وزارت خارجه آمریکا گفته بود که اداره انکشاف بین‌المللی امریکا (USAID) از وظیفه اساسی اش که تقویه منافع امریکا در خارج از این کشور است انحراف کرده است.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا از زمان تصدی این سمت در ماه گذشته گفته است: «هر دالری که خرج می‌کنیم، هر برنامه‌ای که تأمین مالی می‌کنیم و هر سیاستی که دنبال می‌کنیم، باید با پاسخ به سه سوال ساده توجیه شود: آیا این کار آمریکا را امن‌تر می‌کند؟ آیا آن را قوی‌تر می‌کند؟ آیا باعث رفاه بیشتر امریکا می‌شود؟»

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=19719
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد