ائتلاف مستقل جنبشهای اعتراضی و نهادهای مدنی افغانستان گفتهاند که جنبشهای خودجوش اعتراضی و مبارزات زنان افغانستان هرگز از سوی گروههای سیاسی داخلی، چهرههای برجسته ملی و نهادهای بینالمللی مورد حمایت قرار نگرفته است.
این نهادها با نشر بیانیهای گفتهاند: «رهبران سیاسی، نهادهای بینالمللی و سازمانهای حقوقبشری نیز با بیتوجهی کامل، از کنار ظلم، استبداد، بازداشتهای خودسرانه و شکنجه مبارزین و فعالان مدنی عبور کردهاند.»
در ادامه آمده است که در حال حاضر نشستهای متعدد در کشورهای مختلف با ابتکار نهادهای نامشخص برگزار میگردد که این سبب نگرانی تمامی «معترضان و مبارزان واقعی» شده است.
در بیانیه آمده است که هر روند یا نشستی که بدون حضور جنبشهای اعتراضی، نهادهای مدنی و «معترضان واقعی» باشد، «ناقص، ناتمام و نامشروع» است و به عنوان معاملهای بر سر ارزشهای مبارزاتی زنان افغانستان تلقی میشود.
ائتلاف مستقل جنبشهای اعتراضی و نهادهای مدنی افغانستان تاکید کرد که هرگونه نشست که بدون شفافسازی دستور کار، اهداف و اطلاعات پیرامون میزبان آن برگزار شود، «اقدامی مشکوک است» و این ائتلاف نگران مصادره مبارزات زنان افغانستان به نفع نهادها و چهرههای سودجوی فضای مدنی و سیاسی است.
قابل ذکر است که با برگشت حاکمیت دوبارهی حکومت فعلی، تمامی حقوق اساسی بهشمول حق تحصیل و ادامه آموزش دختران و زنان در افغانستان سلب و با توشیح قانون جدید تحت عنوان «قانون امر به معروف و نهی از منکر»، حتی صدای زنان را نیز در اماکن عمومی که مردان در آن حضور داشته باشند، حرام عنوان شده است.
حکومت سرپرست پس از بازگشت به قدرت در افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از تحصیل محروم و سپس دانشجویان دختر را از رفتن به دانشگاهها دولتی و خصوصی و آموزشگاههای خصوصی منع کردند.
باید گفت که محدودیتهای حکومت فعلی، باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی در سه سال اخیر بارها خواستار لغو ممنوعیت حق آموزش و کار زنان در افغانستان شدهاند، اما حکومت سرپرست تا اکنون به این خواستها اعتنا نکرده است.