روزنامه گاردین: به تمام دختران افغان محروم از دانشگاه ویزه تحصیلی بریتانیا فراهم شود

5 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

روزنامه گاردین در تحلیلی پیشنهاد کرده است که بریتانیا باید به تمام دختران و زنانی‌که توسط حکومت فعلی افغانستان از دانشگاه‌ها محروم شده‌اند، ویزه تحصیلی فراهم کند.

این روزنامه نوشته است که بریتانیا همچنان نیاز دارد تا طرح اسکان مجدد برای شهروندان افغانستان را گسترده کند.

سایمون دیگینز، تحلیل‌گر بریتانیایی و مارگارت اوون فعال حقوق بشر بریتانیایی از نویسندگان این مطلب تحلیلی هستند و گفته‌اند که تمام دستاوردها زیر حاکمیت حکومت فعلی از بین رفته‌اند و به نظر می‌رسد که آنان اکنون قصد دارند حقوق زنان را بیش از پیش محدود کنند.

روزنامه گاردین نوشته است که خروج این زنان برای تحصیل به بریتانیا آسان نخواهد بود اما غیر ممکن هم نیست.

همچنین استفاده از منابع سرویس جهانی بی‌بی‌سی با یک بسته کامل آموزش از راه دور برای تمام زنان افغانستان پیشنهاد دیگر روزنامه‌نگاران به حکومت بریتانیا برای رسیدگی به چالش‌های فرا راه زنان و دختران افغانستان است.

نویسندگان این تحلیل به این باور هستند که آخرین عنصر این است که هزینه‌های این اقدامات از بودجه کمک‌های توسعه‌ای بریتانیا به پاکستان تامین شود.

آنان می‌گویند که با اشاره به حمایت تاریخی و طولانی پاکستان از حکومت سرپرست، این کشور نیز مسوول وضعیت کنونی زنان و دختران افغانستان است.

در تحلیل آمده است: «با وجود نیازهای زیادی که در پاکستان وجود دارد، این کشور همچنان نزدیک به ۱ میلیون (عمدتاً) مرد را همراه با سلاح نگه می‌دارد و یک برنامه فعال سلاح‌های هسته‌ای دارد. اگر می‌تواند از عهده این‌ها برآید، به کمک ما نیاز ندارد. از آن‌جا که سازمان استخبارات پاکستان، تاریخی طولانی در حمایت از حکومت فعلی افغانستان دارد، مسوولیت این کشور در قبال وضعیت زنان افغانستان آشکار است.»

در حالی روزنامه گاردین این طرح را ارائه می‌کند که حکومت سرپرست پس از بازگشت به قدرت در افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از تحصیل محروم و سپس دانش‌جویان دختر را از رفتن به دانشگاه‌ها منع کردند.

باید گفت که محدودیت‌‌های حکومت فعلی، باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر از آموزش باز بماند.

در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستورانت‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=15824
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد