مسوولان صحی از ولایت غور میگویند که در سال جاری خورشیدی ۴۵۰ کودک به بیماری سرخکان در این ولایت مبتلا شده که از این میان دو تن آنان جان باختهاند.
محمدموسی الفت، متخصص بخش کودکان در شفاخانهی مرکزی ولایت گفته است که بخش مراقبتهای ویژهی این شفاخانه، پُر از کودکانی است که به تازگی به علت گسترش بیماری سرخکان از بخشهای گوناگون برای درمان به این شفاخانه آورده شدهاند.
آقای الفت تاکید کرد که تطبیقنشدن واکسن ضدبیماری سرخکان، سرازیرشدن سیلابها و آگاهینداشتن خانوادهها از این بیماری، از علتهای اصلی ابتلای کودکان به سرخکان است.
او افزوده است: «نسبت به دو سال قبل شیوع سرخکان در غور زیاد شده است؛ واکسننشدن کودکان، رعایتنکردن نظافت آنان و استفاده از آبهای غیرصحی از علتهای ابتلا به سرخکان است.»
شماری خانوادههای این کودکان میگویند که فرزندانشان نخست به بیماری سینهبغل و پس از آن به سرخکان مبتلا شدهاند.
محمد داوود باشندهی مرکز ولایت غور گفته است که کودکش حدود هفت روز پیش به سرخکان مبتلا شده است.
وی میگوید: «از قریه به شفاخانه مراجعه کردیم، کودکم ابتلا سینهبغل بود و پس از آن دانهی سرخکان بیرون کرد؛ حالا هم بستری است.»
مسوولان در بخش کودکان شفاخانه ولایتی غور گفتهاند که از آغاز سال روان خورشیدی تا اکنون، بیش از ۴۵۰ کودک به این بیماری مبتلا شده که از این میان دو کودک جان باخته اند.
همچنین حسامالدین حامی، معاون ریاست صحت عامهی غور تصریح کرد که بیماری سرخکان بیشتر در ولسوالیهای مرغاب، تیوره و بخشهایی از اطراف شهر فیروزکوه، مرکز این ولایت، گسترش پیدا کرده است.
معاون ریاست صحت عامه گفت: «خدماتی که ما در مقابل بیماری سرخکان داریم، واکسن ضدسرخکان است که در تمام مرکزهای صحی موجود است. باشندگان غور میتوانند کودکان شان را واکسن کنند تا در آینده از ابتلا به بیماری سرخکان در امان باشند. واکسن سراسری هر سه سال یک بار راهاندازی میشود.»
باید گفت که سرخکان، از بیماریهای ساری شایع در میان کودکان است. تب شدید، بیاشتهایی، سرفه و تراوشهای جلدی، از نشانههای ابتلا به این بیماری است.