افزایش بیماری‌های فصلی در افغانستان

4 ماه قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

وزارت صحت عامه حکومت سرپرست در تازه‌ترین مورد اعلام کرده است که واقعات بیماری‌های موسمی چون اسهالات حاد، ملاریا و مسمومیت‌های غذایی در ولایت‌های گرمسیر افغانستان افزایش یافته است.

شرافت زمان امرخیل، سخنگوی این وزارت گفته است که در این اواخر واقعات بیماری اسهالات حاد بیشتر شده، اما برای مقابله با آن تدابیر نیز در نظر گرفته شده است.

آقای زمان تاکید کرد: «در ولایات و در مرکز کشور بخش‌های ویژه داریم، در کابل شفاخانه تخصصی برای این بیماری‌ها داریم تا برای مردم خدمات ارائه کند، خواهش ما از مردم این است که اگر در خانه کودکان و بیماران مبتلا به اسهالات دارند، به مراکز صحی مراجعه کنند تا زندگی کودکان شان با خطر مواجه نشود.»

او از واقعات بیماری اسهالات حاد آماری ارائه نکرد، اما بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت که به تاریخ دوم آگوست نشر شد، از جنوری تا ۲۷ جولای ۲۰۲۴، در مجموع ۹۵ هزار و ۳۰۱ واقعه اسهالات حاد از ۳۳۲ ولسوالی ۳۴ ولایت افغانستان گزارش شده است.

سازمان جهانی صحت گفته است که در این مدت ۴۸ مورد مرگ ناشی از اسهالات حاد را نیز در افغانستان ثبت کرده است.

در گزارش این سازمان آمده است که از جمله تمام واقعات، حدود ۵۳ هزار و ۴۰۰ واقعه را کودکان زیر سن پنج سال و نیز حدود ۵۰ درصد تمام بیماران را زنان تشکیل می‌دهند.

بر اساس گزارش، بیشترین بیماران اسهالات حاد در نیمروز، پکتیا، کابل و جوزجان ثبت شده‌اند.

متخصصان می‌گویند که اسهال آبکی حاد می‌تواند منجر به کاهش سریع آب بدن، سوتغذیه و حتا مرگ کودکان شود.

آنان می‌گویند که هرگاه اسهال افراد بیش از سه‌بار و همراه با پیچش شکم و استفراغ باشد، باید بیمار به مرکز صحی برده شود.

 

واقعات بیماری ملاریا

همچنین سخنگوی وزارت صحت عامه حکومت فعلی در بخشی از صحبت‌هایش گفته است که واقعات ملاریا نسبت به گذشته افزایش یافته است که یکی از دلایل بلندرفتن آمار، افزایش مراکز صحی و تشخیص واقعات است.

هرچند آقای زمان، آماری جدیدی از واقعات ملاریا ارائه نکرد، اما حدود سه هفته پیش گفته بود که در شش ماه نخست سال روان میلادی حدود ۵۰ هزار واقعه ملاریا در سراسر افغانستان ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر اساس گزارش برنامه انکشافی ملل متحد در افغانستان، ۲۷ درصد از جمعیت در مناطق در معرض خطر بالای ملاریا، ۵۰ درصد در معرض خطر متوسط و ۲۳ درصد دیگر نیز در مناطقی زندگی می‌کنند که خطر انتقال ملاریا وجود ندارد یا بسیار کم است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=15142
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد