کمیته بینالمللی صلیب سرخ درتازهترین مورد هشدار داده است که چهار دهه درگیری مسلحانه، افغانستان را در برابر بلایای طبیعی و تغییرات اقلیمی به شدت آسیبپذیر کرده است.
این کمیته با اشاره به تبعات اقتصادی سنگین ناشی از این وضعیت با نشر اعلامیهای گفته است: «بخش کشاورزی که منبع اصلی درآمد حدود ۸۰ درصد مردم افغانستان است، یکی از بزرگترین قربانیان رویدادهای اقلیمی شدید مانند خشکسالی، بارشهای غیرفصلی و سیلابها بوده است.»
این کمیته تاکید کرده است که بیش از ۱۴ میلیون نفر در افغانستان در حال حاضر با ناامنی غذایی شدید دست و پنجه نرم میکنند.
کاترینا ریتز، رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در کابل، گفته است: «کشاورزان و جوامعی که به کشاورزی وابستهاند با شرایط بسیار سختی روبرو هستند و چالشهایی وجود دارد که میتواند وضعیت ناامنی غذایی که قبلا هم شکننده بود، بدتر کند.»
صلیب سرخ افزوده است که در سال ۲۰۲۴ میلادی به بیش از ۵۰ هزار کشاورز افغان کمک کرده است تا وسایل ضروری مانند بذر، کود و ابزارهای کشاورزی بخرند و بتوانند بهرهوری خود را افزایش دهند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ به نقل از حبیبالله که همراه با ۱۴ عضو خانوادهاش در ننگرهار زندگی میکند، نوشته است: «قبل از دریافت این کمک، خانواده ما از نظر مالی در وضعیت وخیم بود. این کمک نقدی زندگیهای زیادی را در روستای ما تغییر داده است.»
در اعلامیه آمده است که دههها درگیری مسلحانه در افغانستان همچنین به بسیاری از کانالهای آبیاری آسیب رسانده و توانایی کشاورزان در حفظ محصولاتشان را به شدت کاهش داده است.
این کمیته افزوده است که برای رفع این چالش، صلیب سرخ منابع آبی را بازسازی کرده و زمینه آبیاری مطمیئن را برای اراضی کشاورزی فراهم کرده است.