وزیر داخله ایران: بیش از یک میلیون مهاجر افغانستانی را اخراج کردیم

8 ساعت قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

اسکندر مومنی، وزیر داخله ایران در تازه‌ترین مورد اعلام کرده است که از ابتدای سال جاری تا اکنون یک میلیون و ۱۰۰ هزار پناه‌جوی افغانستانی از این کشور به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی یا ایرنا گزارش داده است که آقای مومنی این اظهارات را در گفتگوی ویژه خبری مطرح کرده و گفته است که در حال حاضر شش میلیون تبعه خارجی در ایران حضور دارند.

وزیر داخله ایران تاکید کرد که دو میلیون تن آنان حتی برای اقامت کوتاه‌ مدت غیرمجاز هستند.

وی افزوده است که برآوردها نشان می‌دهد که ۵۰ درصد مهاجران اخراج شده مجدداً به ایران بازگشته‌اند.

این مقام ایرانی می‌گوید که با توجه به مشترکات زیاد و سوابق دیرینه تاریخی که با همسایه‌گان وجود دارد، اما در توان کشورش نیست که از این همه مهمان پذیرایی شود.

وزیر داخله ایران تصریح کرد که فرصت‌های شغلی اندک است و کمک‌های جوامع بین‌المللی در زمینه رسید‌گی به مهاجران همچنان وجود ندارد.

پس از تسلط دوباره‌ی حکومت فعلی بر افغانستان شمار زیاد فعالان مدنی، مدافعان حقوق بشر و حقوق زن، خبرنگاران، دگرباشان جنسی، نظامیان پیشین و افغان‌هایی که با نیروهای خارجی در افغانستان همکار بودند، به دلیل هراس از انتقام‌جویی و یا هم رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی‌شان به کشورهای اروپایی و آمریکایی به پاکستان رفته‌اند که برخی از آنان هنوز هم منتظر طی مراحل درخواست‌های پناهندگی‌شان اند.

ایران در سه‌ونیم سال گذشته هزاران مهاجر را به طور اجباری اخراج کرده و سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای علیه آنان در این کشور وضع کرده است.

این در حالی است که ایران استخدام کارگران افغانستانی را در شماری از ولایت‌های این کشور ممنوع کرده و نیز روند اخراج اجباری پناه‌جویان را تشدید کرده است. از زمان روی‌کارآمدن مسعود پزشکیان به‌عنوان رییس‌جمهور ایران، فشارها بر مهاجران افغانستان در آن کشور افزایش چشم‌گیر یافته است.

در این مدت کارزارهای گسترده‌ای علیه مهاجران افغانستان در شبکه‌های اجتماعی از سوی کاربران ایرانی راه‌اندازی شده است.

دولت ایران اعلام کرده است که تا پایان سال جاری خورشیدی دو میلیون مهاجر را بازداشت و اخراج می‌کند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=19462
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد