بانک جهانی درتازهترین مورد اعلام کرده است که افغانستان با بحران «شدید» امنیت غذایی مواجه است و میلیونها شهروند این کشور برای دسترسی به غذای کافی با مشکل مواجه هستند.
این بانک با نشر گزارشی گفته است که برای مبارزه با این بحران فراتر از کمکهای اضطراری، باید روی راهکارهای بلندمدت سرمایهگذاری شود.
بانک جهانی تاکید کرده است که در حال حاضر ۱۱.۶ میلیون نفر که ۲۵ درصد جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند، با ناامنی غذایی مواجه هستند.
براساس گزارش بانک جهانی، خشکسالی و شوکهای اقلیمی که افغانستان با آن مواجه است، بحران ناامنی غذایی را تشدید میکند.
در ادامه آمده است که افغانستان در فهرست کشورهایی که بیشتر در معرض خطر بحرانهای مرتبط با آب و هوا هستند، رتبه چهارم را دارد و هفتمین کشور آسیب پذیر با کمترین ظرفیت مقابله به شمار میرود.
بانک جهانی هشدار داده است که تشدید خشکسالی و سیل به محصولات زراعی آسیب میرساند، زنجیره تامین را مختل میکند و قیمت مواد غذایی را افزایش میدهد.
همچنین در بخشی از گزارش آمده است که چنین شوکهای اقلیمی-همراه با بیثباتی اقتصادی و درگیری-ناامنی غذایی را بدتر میکند.
با این وجود، افغانستان در یک سال اخیر شاهد سیلابهای سنگین در ولایتهای شمالی به ویژه بغلان بود که باعث تخریب زمینهای زراعتی و نابودی مواشی شد.
بانک جهانی گفته است که برای مبارزه با ناامنی غذایی در افغانستان باید علاوه بر کمکهای اضطراری روی راهکارهای (تابآوری) بلندمدت سرمایه گذاری شود.
در گزارش این بانک آمده است: «در حالی که کمکهای اضطراری برای رفع نیازهای فوری ضروری است، راه حلهای پایدار برای امنیت غذایی پایدار ضروری است.»