سازمان ملل: ممنوعیت فعالیت آموزشی موسسات خارجی در افغانستان گامی «هولناگ به عقب» می‌باشد

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

در ادامه‌ی واکنش‌ها به ممنوعیت فعالیت موسسات آموزشی خارجی در افغانستان، استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که گزارش‌ها در مورد ممنوعیت فعالیت آموزشی این موسسات نگران‌کننده و گامی هولناک به عقب می‌باشد.

آقای دوجاریک در یک نشست خبری در مقر سازمان ملل گفت که اگر این تصمیم عملی شود، آینده‌ی افغانستان و مردم این کشور، به‌ویژه زنان، دختران و جوانان به عقب برمی‌گردد.

او در ادامه تاکید کرد که سازمان ملل متحد تا اکنون هیچ اطلاع کتبی‌ای را در این مورد از سوی حکومت سرپرست دریافت نکرده است. اما همکاران این سازمان در کابل با مقام‌های حکومت فعلی صحبت می‌کنند تا مشخص شود که دقیقا چه چیزی در حال اتفاق افتادن است.

آقای دوجاریک افزود: «پیام ما به حکومت افغانستان این است که هر فرد حق تحصیل دارد و ما می‌خواهیم مطمئن شویم که مقام‌های کنونی دسترسی کودکان و بزرگ‌سالان به آموزش را تضمین می‌کنند.»

این درحالی است که دو روز پیش منابع به رسانه گوهرشاد گفته بود که حکومت سرپرست فعالیت آموزشی موسسات خارجی را در افغانستان ممنوع کرده‌اند.

با این وجود روز گذشته (پنج‌شنبه، ۱۸ جوزا) سامانتا مورت، سخنگوی یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان در صحبت با خبرگزاری رویترز درباره‌ی ممنوعیت فعالیت موسسات خارجی در بخش آموزش ابراز نگرانی کرد و گفته بود که با این ممنوعیت ممکن است بیش از ۵۰۰ هزار کودک به شمول ۳۰۰ هزار دختر از آموزش محروم شوند.

در کنار این محدودیت، بیش از ۶۰۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

حکومت سرپرست بارها تاکید کرده است که ممنوعیت آموزش دختران دایمی نیست و پس از آماده‌کردن محیط مناسب شرعی، به آنان اجازه‌ی رفتن به مکتب داده خواهد شد.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4066
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد