عفو بین‌الملل: سرکوب زنان افغان با توجیه اسلام جریان دارد

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

سمیرا حمیدی، مسوول جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل به منع فعالیت آرایشگاه‌‎های زنانه واکنش نشان داده و می‌گوید که حکومت سرپرست به سرکوب زنان ادامه می دهد و آن را به عنوان قانون اسلامی توجیه می‌کند.

خانم حمیدی در رشته‌ توییتی نوشته است که سالن‌های زیبایی زنان، تنها فضاهای زنانه هستند و ممنوعیت این سالن‌ها، تنها یک چیز را تایید می‌کند و آن اینکه حکومت فعلی زنان را به‌عنوان دشمنان خود می‌بینند.

او تاکید کرد: «من از روزی می‌ترسم که زنان اجازه مراجعه به شفاخانه‌ها را نیز نداشته باشند.»

همچنین هیدر بار، معاون بخش امور زنان دیدبان حقوق بشر نیز به منع فعالیت آرایشگاه‌های زنانه واکنش داده و گفت: «حکومت سرپرست روز‌به‌روز محدودیت‌هایی را بر زنان تحمیل می‌کند.»

خانم بار در توییترش سوالی را مطرح کرده است: «آیا ما انسان نیستیم؟ آیا ما حق کار یا زندگی نداریم؟»

وی همچنان پرسیده است: «شما این احساس را دارید که مقامات حکومت فعلی تمام روز را صرف فکر کردن به این موضوع می‌کنند که فضای زنان افغان برای ادامه یافتن اجتماع، حمایت و شادی در کجا باقی مانده تا بتوانند آن‌ها را در هم بشکنند.»

فرمان توقف فعالیت آرایشگاه‌های زنان واکنش گسترده‌ی داخلی و بین‌المللی در پی داشته است، یوناما یا دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان از حکومت سرپرست خواسته است که فرمان تعطیلی آرایشگاه‌های زنانه را فوری متوقف کند.

یوناما تاکید کرد که این دستور وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت فعلی همچنان با حمایت اعلام‌شده از کارآفرینی زنان در تضاد است.

این در حالی است که وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت فعلی در آخرین فرمان محدودکننده‌اش، دستور تعطیلی آرایشگاه‌های زنانه در شهر کابل و ولایت‌های کشور را تا سوم ماه اسد، صادر کرده است.

در مکتوب آمده است که این دستور براساس هدایت شفاهی هبت‌الله آخوندزاده، رهبر حکومت فعلی صادر شده است.

حکومت سرپرست پیش از این نیز بر آرایشگاه‌های زنانه محدودیت و مقررات وضع کرده بودند. از جمله گفته بودند که زنان و دختران پیش از آرایش وضو بگیرند و حجاب اسلامی را رعایت کنند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4636
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد