همزمان با روز جهانی حقوق بشر، شماری از زنان معترض در ولایت تخار میگویند که طی دو سال گذشته، حکومت سرپرست آسیبهای جدی به زنان و دختران افغانستان وارد کرده است، اما جامعهی جهانی و نهادهای مدافع حقوق بشر «جنایات» را جدی نگرفتهاند.
زنان معترض امروز (یکشنبه، ۱۹ قوس) با برگزاری یک گردهمایی در یک مکان سربسته و نشر اعلامیهای گفتهاند که حکومت فعلی بر خلاف حکم خداوند و پیامبر اسلام، دروازهی علم و دانش را بهروی زنان و دختران بسته کرده است.
آنها میگویند که حکومت سرپرست بیشتر از دو سال است که دروازههای مکاتب را بهروی دختران بالاتر از صنف ششم بسته کرده و زنان را از شرکت در امور سياسی، اقتصادی، فرهنگی و فعالیتهای اجتماعی منع کرده است.
آنان میگویند که حکومت سرپرست از زنان و دختران افغانستان «بهعنوان بردههای جنسی» استفاده میکند.
در ادامه آمده است که: «ما زنان افغانستان طی دو سال به گونهی مشهود از طرف حکومت سرپرست آسیبهای کلانی دیدهایم، اما جامعهی جهانی، نهادهای مدافع زنان جهان و دهها نهاد دیگر، همواره جنایات را جدی نگرفته و با شعارهای میان تُهی، فرصت بیشتر برای جنایات بخشیدند.»
همچنین اعضای «جنبش زنان تخار» به بازداشت زنان معترض اشاره کرده و تاکید کردند: «این زنان بخاطر عدالتخواهی، در سیاهچالههای حکومت سرپرست بهگونه وحشیانه شکنجه و آزار و اذیت میشوند.»
زنان معترض میگویند که نهادهای حقوق بشری برای آزادی زنان معترض هیچ اقدامی انجام ندادهاند.
آنان از جامعهی جهانی خواستهاند که برای آزادی زنان بازداشتشده اقدام جدی و فوری کند و به حکومت سرپرست بیشتر از این اجازه سرکوب زنان را ندهد.
این در حالی است که پریسا آزاده، ندا پروانی، ژولیا پارسی و منیژه صدیقی، دستکم چهار زنی است از چندین هفته به اینطرف در زندان حکومت فعلی بهسر میبرند.
همچنین ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل در امور افغانستان هم در روز جهانی حقوق بشر از حکومت سرپرست خواسته است که مدافعان حقوق بشر، از جمله زنان معترض را از زندان آزاد کنند.