برنامه جهانی غذا: ۸۹ درصد مردم افغانستان غذایی کافی ندارند

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

برنامه جهانی غذا با نشر گزارشی در مورد مصوونیت غذایی در افغانستان اعلام کرده است که تنها یک دهم خانواد‌ه‌ها در این کشور مواد غذایی کافی مصرف می‌کنند.

این سازمان در گزارشی گفته است که سطح گرسنگی در طول سال جاری میلادی در افغانستان به شدت بالا بوده است.

در گزارش آمده است که با وجود بهبود جزیی در مصرف مواد غذایی در طول فصل برداشت اخیر و روند کاهشی کلی در قیمت غلات، وضعیت همچنان وخیم است.

این برنامه افزود: «خانواده‌های با مصرف مواد غذایی ضعیف که در جون امسال به ۴۸ درصد کاهش یافته بود، تا سپتمبر دوباره به ۵۳ درصد بازگشتند.»

گزارش گفته است خانواده‌های که توسط زنان سرپرستی می‌شوند، به طور نامتناسبی تحت تاثیر نامطلوب چنین وضعیت قرار می‌گیرند، طوری که بر اساس نتایج مصرف مواد غذایی تا سپتمبر سال روان میلادی، ۶۷ درصد از زنان سرپرست خانواده در مقایسه با ۵۲ درصد از خانواده‌های دارای سرپرست مرد، مصرف غذای ضعیفی را تجربه می‌کنند.

در ادامه گزارش آمده است که خانواده‌های دارای معلولیت نیز تحت تاثیر وضعیت نامتناسب مصرف غذایی ناکافی قرار می‌گیرند و احتمال دارد که چنین خانواده‌ها بیشتر نسبت به دیگران مواد غذایی ضعیف مصرف کنند.

در گزارش آمده است که ۶۴ درصد خانواده‌های دارای معلولیت در مقایسه با ۵۰ درصد خانواده‌های بدون معلولیت غذای ضعیفی را مصرف می‌کنند.

همچنین برنامه جهانی غذا تاکید کرد که از اپریل ۲۰۲۳، روند کاهش تورم مداوم مشهود است که با کاهش پس‌انداز خانواده‌ها، کاهش هزینه‌های عمومی و اثرات نامطلوب بر درآمد دهقانان به دلیل ممنوعیت کشت تریاک مشخص شده است.

در گزارش آمده است: «این کاهش نرخ تورم را می‌توان به ترکیبی از کاهش قیمت‌های داخلی برای کالاهای اصلی در نتیجه روند قیمت‌های جهانی و نیز ثبات افغانی در طول سال گذشته نسبت داد.»

برنامه جهانی غذا تاکید کرد که خانواده‌ها برای رفع نیازهای غذایی فوری به اقدامات شدید متوسل می‌شوند.

در گزارش آمده است: «بر اساس آخرین نظرسنجی از ماه سپتمبر ۲۰۲۳ میلادی، تعداد خانواده‌هایی که دارایی‌های درآمدزای خود را می‌فروشند، نسبت به جون ۲۰۲۳ افزایش قابل ۹ درصدی داشته است.»

با تسلط حکومت فعلی بر افغانستان، نرخ بیکاری دو برابر افزایش یافته است.

همچنین در گزارش بانک جهانی آمده که سطح بیکاری در میان جوانان و زنان به طرز نگران‌کننده‌ای بلند رفته است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=8695
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد