نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد در حاشیهی هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی این سازمان گفت که محدودیتهای شدید حکومت سرپرست علیه زنان و دختران پیآمد منفی گسترده برای کل جامعهی افغانستان خواهد داشت.
آقای فایق این اظهارات را در نشستی تحت عنوان «مبارزه با آپارتاید جنسیتی» برای بررسی وضعیت زنان و دختران افغانستان برگزار شده بود، مطرح کرده است.
او در آغاز این نشست دربارهی وضعیت افغانستان، بهویژه حذف سیستماتیک زنان و دختران از جامعه و نقض حقوق اساسی و انسانی آنان ابراز نگرانی کرد.
وی تاکید کرد، بیش از دو سال است که حکومت فعلی افغانستان را به «گروگان» گرفته و یک بحران اجتماعی بشردوستانهی اقتصادی و سیاسی ایجاد کرده است.
همچنین او در بخش از صحبتهایش افزود که زنان و دختران که نیمی از جامعه را تشکیل میدهند، بیشترین آسیب را متحمل شدهاند و این وضعیت چیزی کمتر از آپارتاید جنسیتی نیست که ارزشهای مشترک جامعهی بینالمللی را تهدید میکند.
سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد بیان کرد که به سازوکارهای گزارشدهی بیشتری نیاز است تا حکومت فعلی در مورد نقض فاحش حقوق بشر و جنایات علیه بشریت پاسخگو شوند.
وی خواستار حمایت از نیروهای مترقی و دموکراتیک، از جمله زنان در خارج از افغانستان شده است.
فعالان حقوق زن در حال حاضر وضعیت در افغانستان را آپارتاید جنسیتی میدانند و خواستار به رسمیتشناختن آن از سوی جامعهی جهانی است.
سازمان ملل روز (جمعه، ۳۱ سنبله) برای نخستین بار نشستی برای بررسی «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان با حضور نمایندهگان کشورها و سازمانهای حقوق بشری برگزار کرد.
در این نشست ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای افغانستان، رینا امیری نماینده ویژه آمریکا برای حقوق بشر و زنان افغانستان و شماری از نمایندگان کشورهای سازمان ملل سخنرانی کردهاند.