در ادامهی وضع محدودیت بر کار موسسات بینالمللی و بازداشت کارمندان آن، موسسهی «مأموریت کمک بینالمللی» اعلام کرده است که از دلایل بازداشت کارمندان و مسدودشدن دفتر خود در ولسوالی لعلوسرجنگل ولایت غور اطلاعی ندارد.
این موسسه امروز (شنبه، ۲۵ سنبله) با نشر اعلامیهای گفته است که در مورد ماهیت اتهامی که علیه کارمندانش وارد شده، هیچ اطلاعی ندارد.
در ادامه آمده است که آنان به دلیل نبود شواهد، نمیتوانند در مورد این اتهامات اظهار نظر کنند؛ اما حاضر هستند که مدارک هر اتهامی علیه سازمان خود و یا یکی از کارمندانش را بهطور مستقلانه بررسی کنند.
موسسهی مأموریت کمک بینالمللی روز گذشته تاکید کرده بود که نیروهای حکومت سرپرست ۱۸ کارمندش را به شمول یک خانم آمریکایی از ولسوالی لعلوسرجنگل ولایت بازداشت و به کابل منتقل کردهاند.
به دنبال آن، شماری از رسانهها به نقل از سخنگوی حکومت سرپرست در غور نوشتهاند که کارمندان این نهاد به اتهام «تبلیغ مسیحیت» بازداشت شدهاند.
موسسهی مأموریت کمک بینالمللی گفته است که این اتهامات از سوی حکومت سرپرست رسماً به آنان اطلاع داده نشده و آنان در مورد این «تحولات بسیار نگرانکننده» به وزارت اقتصاد حکومت فعلی نامه نوشتهاند.
این نهاد تاکید کرد که در همکاری با سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای غیردولتی تلاش میکند که به درک بهتری از این وضعیت دست یابد و زمینهی آزادی سریع همکارانش را فراهم کند.
در عین حال یک منبع محلی از ولایت غور به رسانه گوهرشاد گفت که نیروهای حکومت سرپرست هفتهی گذشته یک داکتر خارجی، مدیر عمومی و یک محافظ این موسسه را حین اجرای وظیفه از مرکز ولسوالی لعل و سرجنگل این ولایت بازداشت و به کابل منتقل کردهاند.
او تاکید کرد که شخصی بهنام «جودید»، یک داکتر آمریکایی این موسسه، «رضا»، مدیر عمومی دفتر این موسسه در ولسوالی لعل و سرجنگل و یک محافظ این موسسه را در تاریخ (۱۲ سنبله) از مرکز این ولسوالی بازداشت کرده و به کابل منتقل کردهاند.
منبع در ادامه تاکید کرد که ۱۵ نفر دیگر به شمول شش تن از کارمندان زن این نهاد روز گذشته توسط نیروهای استخبارات حکومت سرپرست بازداشت و به کابل منتقل شدهاند.
این منبع محلی از ولایت غور فهرستی از مشخصات این کارمندان را با رسانه گوهرشاد شریک ساخته؛ اما به دلیل حساسیتهای امنیتی از ذکر مشخصات آنان خودداری میشود.
این موسسه میگوید که از ۵۷ سال به این طرف در افغانستان کار میکند و به آداب، رسوم و فرهنگ جوامع محلی افغانستان ارزش قائل است و به آن احترام میگذارد.