در ادامهی وضع محدودیت بر کار و آموزش زنان و دختران افغان، نصیراحمد اندیشه، نمایندهی افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید که محدودیتهای حکومت فعلی بر حق کار و آموزش زنان و دختران، بر بحران بشری و اقتصادی افغانستان تاثیر گذاشته و فقر در خانوادهها را عمیقتر کرده است.
آقای اندیشه در دومین روز از پنجاهوچهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت که اقدامات حکومت فعلی حفاظت از حقوق بشر در افغانستان را در تمام مراحل تضعیف کرده است.
او افزود که گفتگو با حکومت سرپرست باید «مشروط و متمرکز بر احترام آنان به حقوق بشر و حقوق اساسی مردم افغانستان» باشد.
به گفتهی وی، محدودیتهای حکومت فعلی بر زنان و دختران، بر بحران بشری و اقتصادی در افغانستان تاثیر گذاشته و فقر در خانوادهها را عمیقتر کرده است.
نمایندهی افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل به گزارش رسانهها در مورد رویدادهای اخیر ارزگان واکنش نشان داده و گفت که نیروهای حکومت فعلی هفتهی گذشته در ولایت ارزگان، حتی زنان را از کار در بخش صحی و کارزار واکسن پولیو منع کردهاند.
آقای اندیشه گفت که با چنین محدودیتهایی، زنان و خانوادههای بیشتری با فقر مواجه میشوند، دسترسی به خدمات صحی به وخامت میگراید و بیماری پولیو همچنان در افغانستان میماند.
او تصریح کرد که محرومیت بیشتر از چهار میلیون کودک از آموزش، افزایش تبعیض قومی و سیاستهای آپارتاید جنسیتی حکومت فعلی، نه تنها برای امروز و آیندهی افغانستان یک تهدید به شمار میرود، بلکه برای کشورهای همسایه و منطقه نیز یک تهدید است.
او با اشاره به گزارش کمیشنر عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر گفته است که گروه کاری مبارزه با تبعیض علیه زنان و سازمانهای عمدهی حقوق بشری همه موافقت دارند که تبعیض گسترده و سیستماتیک حکومت فعلی علیه زنان افغانستان «آزار جنسیتی»، «آپارتاید جنسیتی» و «جنایت علیه بشریت» بهشمار میرود.
قابل ذکر است که حکومت فعلی از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، متهم به نقض گستردهی حقوق بشر، بهویژه حقوق زنان، اقلیتهای مذهبی و قومی، شده است.
در پنجاهوچهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، نمایندگان کشورهای مختلف جهان دستورات حکومت فعلی علیه زنان را محکوم کرده و خواستار لغو آن شدهاند.
همچنین بیش از دو سال میشود حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیونها دانشآموز دختر از آموزش باز بماند.
همچنین در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.