انجمن دیپلمات‌های دولت پیشین: زنان افغانستان با انواع شکنجه و تبعیض جنسیتی مواجه هستند

1 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

انجمن انسجام دیپلمات‌های «جمهوری اسلامی افغانستان» می‌گوید که زنان در افغانستان با آپارتاید جنسیتی تمام‌عیار مواجه‌اند و کشورهای عضو اساس‌نامه‌‌ی روم برای تعریف و به‌ رسمیت‌شناسی این «وضعیت ضد بشری» اقدامات حقوقی لازم را روی دست گیرند.

این انجمن با نشر اعلامیه‌ای گفته است که با «تحمیل» حکومت سرپرست بر کشور، حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه حقوق زنان مصادره شده و جامعه‌ی زنان با انواع شکنجه و تبعیض جنسیتی مواجه شده است.

در اعلامیه آمده است که زنان افغانستان خواهان دستیابی به حقوق شان در پرتو تعالیم اسلامی و حقوق بنیادین انسانی‌ هستند. اما حکومت فعلی بنابر بیگانه‌بودن با ارزش‌های انسانی و عدم آگاهی از جایگاه زنان در دین اسلام، با لجاجت ناشی از خوی بدوی و انکار شخصیت انسانی زن مرتکب جنایات هولناک گردیده است.

انجمن انسجام دیپلمات‌های دولت پیشین گفت، درحالی‌که قوانین و نظام بین‌المللی متعهد به پاسداری از کرامت انسانی و ارزش‌های بنیادین بشری است؛ اما حقوق زنان در افغانستان تحت سلطه‌ی حکومت فعلی، به شکل غیرقابل تصوری نقض می‌شود و آنان با آپارتاید جنسیتی تمام‌عیار مواجه‌اند.

این انجمن تاکید کرد که در حال حاضر جامعه‌ی بین‌المللی، به‌ویژه کشورهای ذیدخل در قضایای افغانستان همچنان نظاره‌گر هستند و نهادهای حقوق بشری بنابر آجندا و ملاحظات سیاسی، نیز از به رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی خودداری‌ می‌کنند و بدون هیچ گونه‌ اقدام عملی، تنها به صدور بیانیه‌ها اکتفا می‌کنند.

در اعلامیه از اعتصاب غذایی شماری از فعالان زن در آلمان و ناروی حمایت کرده و گفته است که از این جهت این اعتراض حایز اهمیت و قابل حمایت است که این اقدام وجدان بشریت را مخاطب قرار داده است.

این انجمن در بخشی از اعلامیه از جامعه‌ی جهانی و کشورهای عضو اساس‌نامه‌ی روم خواسته است تا با در نظرداشت شرایط فعلی افغانستان، اقدامات حقوقی لازم را در زمینه‌ی تعریف و به رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی برای متوقف‌کردن این وضعیت ضد بشری در افغانستان روی دست گیرند.

این در حالی است که طی روزهای اخیر شماری از زنان در خارج از کشور برای به رسمیت‌شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان دست به اعتصاب غذایی زده بودند.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان در پنجاه‌و‌چهارمین اجلاس شورای حقوق بشر در سخنرانی خود گفت که تبعیض سیستماتیک، گسترده و نهادینه‌شده در افغانستان که به‌دنبال حذف زنان از تمام جنبه‌های زندگی است، بررسی پدیده‌ای در حال تکامل آپارتاید جنسیتی را ضروری کرده است.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=6855
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد