یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که در حال حاضر حدود ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار کودک در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
این سازمان با نشر گزارشی گفته است که بحرانهای متعدد در افغانستان از جمله کاهش کمکهای بشردوستانه، بحران سیاسی و خشکسالی سبب شده است که اکنون بیش از ۲۹ میلیون افغان یا دوسوم جمعیت این کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز داشته باشند.
در ادامه آمده است که اولین قربانیان این بحران کودکان هستند که به فراموشی سپرده شدهاند.
یونیسف تاکید کرد که از زمان تسلط حکومت فعلی بر افغانستان، این کشور با افت شدید اقتصادی روبهرو بوده و اکنون بیش از ۹۰ درصد مردم آن در مرز فقر زندگی میکنند.
در گزارش آمده است: «منابع مالی در حال کاهش است، خانوادهها برای تامین غذا تقلا میکنند و دشواری اوضاع با افزایش خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی بیش از پیش تشدید شده است.»
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل افزوده است که این وضعیت بحرانی افغانستان، کودکان را در شرایط دشوارتری قرار داده و اساسیترین حقوق آنان پایمال شده است.
به گفتهی یونیسف، فقر در افغانستان میلیونها کودک را مجبور میکند برای کمک مالی به خانوادههایشان کار کنند و یافتههای صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل نشان میدهد که در بسیاری از موارد، حتی کودکان زیر شش سال هم در خیابانها، مزارع یا در معادن به کارهای شاقه مشغولاند و از طرفی در چنین سنی در معرض انواع سوءاستفاده قرار دارند.
همچنین آمارهای سازمان ملل نشان میدهد که افغانستان از جمله ۱۵ کشور جهان با بیشترین آسیبپذیری از سوءتغذیه است و بر اساس آمارهای یونیسف، در سال ۲۰۲۳ میلادی، حدود ۲.۳ میلیون کودک افغان دچار سوءتغذیه بودهاند.
آمارهای سازمان ملل نشان میدهد که افغانستان یکی از ۱۰ کشوری است که تحت تاثیر تشدید شرایط جوی قرار گرفته است.
بر این اساس، در سال ۲۰۲۲ افغانستان بدترین خشکسالی ۳۰ سال اخیرش را پشت سر گذاشت، در حالی که ۷۵ درصد از جمعیت آن به کشاورزی وابستهاند.
قابل ذکر است که در سال ۲۰۲۳ هم آغاز زودهنگام فصل بارندگی به جاری شدن سیل منجر شد که آمارهای سازمان ملل نشان میدهد که بیش از ۱۲۶ هزار نفر را در ۱۸ ولایت تحتتاثیر قرار داد.