یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد برای افغانستان اعلام کرده است که بیش از ۸.۲ میلیون شهروند افغانستانی در کشورهای ایران، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان زندگی مهاجر هستند.
این سازمان در تازهترین گزارش خود نوشته است که بحرانهای طولانی در افغانستان منجر به مهاجرت و پناهندگی شهروندان این کشور شده است.
در ادامه آمده است که حدود ۱.۶ میلیون نفر پس از تسلط حکومت سرپرست بر افغانستان در کشورهای همسایه این کشور مهاجر شدند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد تاکید کرده است که تا ۳۰ ماه جون سال ۲۰۲۳ میلادی، بیش از ۸.۲ میلیون افغانستانی با وضعیتهای مختلف در ایران، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان زندگی می کردند.
یونیسف میگوید که از این میان حدود ۲.۱ میلیون پناهجوی ثبتنام شدهاند.
در گزارش آمده است که در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی، از شهروندان افغانستان و اعضای جامعه میزبان آنان در پنج کشور همسایه حمایت کرده است.
براساس معلومات این سازمان، در سراسر این کشورها، برای ۲۱۰ هزار کودک افغانستانی واکسن سرخکان فراهم کرده و ۱۳ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه تحت درمان قرار داده است.
همچنین این نهاد در بخش گزارشش افزوده است که زمینه دسترسی ۱۰۲ هزار کودک افغان به آموزش را فراهم نموده است.
یونیسف علاوه کرد که برای تامین نیازهای کودکان افغانستانی، خانوادههای آنان و جوامع میزبان در سال ۲۰۲۳، ۶۶.۲ میلیون دالر درخواست کرده بود.
بربنیاد گزارش این نهاد، تا ۳۰ ماه جون ۲۰۲۳ بخش عمده بودجه درخواستی تامین نشده و شکاف مالی ۴۴.۴ میلیون دالری وجود داشت.
در حال حاضر بیش از ۵ میلیون مهاجر افغان در ایران به سر میبرند. در حالی که همه روزه صدها مهاجر از ایران اخراج و به وطن بازمیگردند، هنوز بازار قاچاق انسان به ایران پررونق است و روزانه صدها نفر از مرز غیرقانونی رد میشوند تا به ایران برسند.
قابل ذکر است که پس از حاکمیت حکومت فعلی بر افغانستان، مهاجرت شهروندان کشور افزایش یافته است. مقصد بخش بزرگی از مهاجران افغانستانی ایران و پاکستان است.