پتریشیا گاسمن، معاون مدیر بخش آسیای سازمان دیدبان حقوق بشر از عملکرد آلمان در مورد انتقال پناهجویان افغان به آن کشور به شدت انتقاد کرده و میگوید که آلمان به وعدههایش برای پذیرش شهروندان افغانستان عمل نکرده است.
خانم گاسمن با نشر بیانیهای گفته است که برنامهی پذیرش دولت فدرال آلمان که در ماه اکتبر سال ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، قرار بود که هزار شهروند افغانستانی را ماهانه به آلمان انتقال دهد؛ اما این برنامه با مشکلاتی روبهرو شده است.
در ادامه آمده است که کارمندان پیشین محلی آلمان و افراد در معرض خطر در افغانستان از ترس حکومت سرپرست به صورت مخفی زندگی میکنند.
در بیانیه تاکید شده است که دولت آلمان قبلاً تعداد زیادی از کارمندان محلی سابق و دیگر شهروندان افغانستان را که پس از خروج نیروهای خارجی در معرض خطر قرار داشتند، پذیرفته است.
وی میگوید که هزاران فعال حقوق بشر، روزنامهنگاران و سایر افراد در معرض خطر همچنان در افغانستان یا کشورهای همسایه گیر افتادهاند یا بهطور غیرقابل توضیحی از پذیرش محروم شدهاند.
او گفت که دولت آلمان تنها کشوری نیست که نسبت به وعدههایش به مردم افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی خیلی کوتاهی میکند.
معاون مدیر بخش آسیای سازمان دیدبان حقوق بشر گفت که تعدادی خیلی کم از افغانهایی که غیرمستقیم با دولت بریتانیا کار کرده بودند، تخلیه شده و آنهایی که انتقال داده شده هم ناامید هستند.
خانم از عملکرد دولت بریتانیا نیز انتقاد نموده و علاوه کرد که تقریباً ۹۰۰۰ شهروند افغانستان که در اسکان موقت در بریتانیا جابجا شده بودند، اکنون با خطر اخراج از سرپناه موقتی روبهرو اند، درحالیکه هیچ جایی برای رفتن ندارند.
وی گفت که شورهای عضو سازمان ناتو که قول اسکان مجدد شهروندان افغانستان را داده بودند به شدت وعدهشکنی کردهاند.
این در حالی است که پس حاکمیت حکومت فعلی بر افغانستان، مهاجرت شهروندان کشور افزایش یافته است. مقصد بخش بزرگی از مهاجران افغانستانی ایران، پاکستان و کشورهای اروپایی است.