اوچا یا اداره هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که بهدلیل کمبود بودجه بیش از ۱۶۶ هزار کودک در سراسر افغانستان از آموزش محروم شدهاند.
اوچا در رشته توییتی نوشته است که شش هزار و ۱۰۰ صنف محلی تا ماه اکتوبر ۲۰۲۳ میلادی در سراسر افغانستان از فعالیت باز میمانند.
این نهاد شب گذشته (سهشنبه، ۱۷ اسد) این موضوع را در توییتی مطرح کرده است.
در ادامه آمده است که حدود دو هزار و ۸۰۰ صنف تا پایان ماه آگوست و سه هزار و ۳۰۰ صنف آموزشی محلی دیگر تا ماه اکتوبر متوقف میشوند.
اداره هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد تاکید کرد که از میان ۱۶۶ هزار و ۲۲۰ کودک که در این صنفها آموزش میبینند، ۵۰ درصد آنان را دختران تشکیل میدهد.
این در حالی است که پس از تسلط دوبارهی حکومت سرپرست بر افغانستان و وضع محدودیت آموزشی و تحصیلی از سوی حکومت بر زنان و دختران، نهادهای مددرسان بهویژه یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل با ایجاد صنفهای محلی زمینه آموزش را برای کودکان افغان مهیا کرده است.
با این حال، اوچا در ماه گذشته نیز اعلام کرده بود که بهدلیل کمبود بودجه در قسمت عملیات بشردوستانه، میلیونها افغان نیازمند از دریافت خدمات صحی محروم شدهاند.
این نهاد تاکید کرده بود که اگر سطح بودجه که در حال حاضر کمتر از یک چهارم نیازها است ثابت بماند، تخمین زده میشود که ۷.۶ میلیون تن در افغانستان به کمکهای صحی حیاتی دسترسی نخواهند داشت.
براساس پیشبینی نهادهای بینالمللی، وضعیت انسانی در زمستان تا اواسط بهار در افغانستان به خاطر سرما تا برداشت محصولات کشاورزی وخیمتر میشود.
با تسلط حکومت سرپرست بر افغانستان، فقر و گرسنگی در کشور افزایش یافته است.