گوهرشاد:نمایشگاهی تحت عنوان “ساخت افغانستان” امروز پنجشنبه (۱۲ عقرب، ۱۴۰۱) در سالون نمایشگاه علامه سلجوقی برگزار شد.
در این نمایشگاه، طرحهای مینیاتوری روی سفال، لباسهای سنتی، قالین، رباندوزی، نقاشی، خطاطی، یخندوزی، خامکدوزی، گراف، گلدوزی، مهرهدوزی، کیف و لباس افغانی به نمایش گذاشته شده است.
برگزارکنندگان این نمایشگاه در هرات میگویند، نمایشگاه به هدف نمایش تولیدات صنایع دستی زنان هرات، تشویق و بازاریابی برای آنها در کشور و خارج از افغانستان راهاندازی شده است.
این نمایشگاه از سوی موسسه ودان، با کمک کمیساریای عالی پناهندهگان سازمان ملل متحد(UNHCR) در شهر هرات برگزار شد.
نسیمه هاشمی، یکی از مسوولان موسسه ودان میگوید، در این نمایشگاه برای ۱۰۰ تن از زنان بیجاشدهی داخلی و مهاجران افغانستانی بازگشته به کشور، زمینهی بازاریابی صنایع دستیشان فراهم شده است.
او میگوید تلاش دارند تا با برگزاری این نمایشگاه زمینهی فروش محصولات زنان را فراهم سازند.
این نمایشگاه که شامل ۳۰ غرفه است، از سوی زنان کارمند در موسسه ودان، برگزاری شده است.
موسسه ودان در ۲۷ ولایت کشور فعالیت دارد و این چهارمین نمایشگاه صنایع دستی و آثار هنری دستساز زنان در هرات است که برگزار شده است.
رحیمه رضایی، دانشآموختهی رشتهی هنرهای زیبا و از زنانی که در این نمایشگاه غرفه دارد میگوید که سه سال است در عرصهی نقاشی، صنایع دستی، سفال و تابلوهای نقاشی و خطاطی فعالیت میکند.
او می گوید که پیش از این تمام آٌثارش در خانه بوده و نتوانسته در نمایشگاهی اشتراک کند.
رحمیه میافزاید، تلاش دارد تا از روزنهی که موسسه ودان برای آنها ایجاد کرده استفاده کند و آثارش را به نمایش بگذارد.
عزیزه محمدی، از دیگر غرفه داران این نمایشگاه میگوید که برگزاری چنین نمایشگاههایی میتواند زمینهی فروش بیشتر تولیدات شان را فراهم سازد.
او از دولت میخواهد که برای محصولات شان، مارکت فراهم سازد.
با این حال شماری از بازدیدکنندهگان این نمایشگاه، برگزاری چنین نمایشگاههایی را بانی معرفی فرهنگ افغانستان و توانمندیهای زنان میدانند.
یلدا فیضی، از بازدید کنندگان این نمایشگاه میگوید که چنین نمایشگاههایی سبب میشود تا زنان تشویق شوند و کارهای جدید تری را تولید کنند و با فروش شان، اقتصاد خانواده شان پیشرفت کند.
او تاکید دارد که اقتصاد کشور با کسب و کار کوچک همین زنان نیز پیشرفت خواهد کرد و از سویی این تولیدات زمینهی معرفی فرهنگ افغانستان را فراهم میسازد.
حسیب الله محبوبی، از دیگر بازدید کننده گان این نمایشگاه، توانمندی زنان را قابل قدر میخواند و میگویند آنها با تولید این محصولات توانستند نشان دهند که میتوانند از کمترین امکانات، محصولات خوبی را تولید کنند.
او می افزاید این نمایشگاهها نیز میتواند پیشرفت زنان را فراهم سازد.
قابل ذکر است که این نمایشگاه به مدت سه روز به روی بازدید کنندگان، باز خواهد بود.