اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که طی سال جاری میلادی، ۲۶۲ مرکز صحی در سراسر افغانستان به دلیل کمبود بودجه متوقف شده است.
این نهاد با نشر گزارشی گفته است که آژانسهای سازمان ملل متحد در سال جاری میلادی در برابر درخواست بودجه دو میلیارد دلاری، فقط ۷۴۴ میلیون دلار بودجه بشردوستانه دریافت کردهاند.
اوچا تاکید کرد که به دلیل کاهش بودجه کمکهای بشردوستانه، توزیع کمک غذایی به هشت میلیون انسان نیازمند در افغانستان متوقف شده است.
در ادامه آمده است که افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشترین میزان کودکان و مادرانِ دچار سوءتغذیه را دارد. بر اساس این گزارش، بیش از سه میلیون کودک و ۸۴۰ هزار مادر شیرده و باردار در افغانستان دچار سوءتغذیه شدید یا متوسط بوده و به کمک غذایی و صحی نیاز دارند.
قابل ذکر است که مراکز صحی افغانستان، پیش از تسلط حکومت فعلی، از طریق طرحهای حمایتی سازمان توسعه بینالمللی آمریکا(USAID) و برخی دیگر از کشورها فعالیت میکردند و بودجه مورد نیازشان از این منابع تامین میشد. اما با تسلط حکومت سرپرست، این طرحها متوقف و در نتیجه، نزدیک به دو هزار مرکز کوچک و بزرگ تشخیصی و صحی در افغانستان تعطیل شدند.
گزارشهای اخیر این سازمان تعداد افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه را ۲۹.۲ میلیون نفر اعلام کرده است. سازمان ملل متحد بلاهای طبیعی، از جمله خشکسالیهای پیدرپی، افزایش میزان فقر، و دشواریهای اقتصادی در افغانستان را دلیل این وضع اعلام کرده است.
این در حالی است که کارشناسان اقتصادی میگویند که یکی از عوامل کاهش کمکهای بشردوستانه برای افغانستان، اعمال محدودیتهای حکومت فعلی بر زنان و دختران است.
پس از آنکه حکومت فعلی زنان را از کار در ادارههای غیردولتی داخلی و بینالمللی منع کردند، رساندن کمک به میلیونها زن و دختر نیازمند در افغانستان قطع شد.