همزمان با روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، به این مناسبت گفت که این پدیده نقض فجیع حقوق و آزادیهای اساسی بشر است.
آقای گوترش امروز (یکشنبه، ۸ اسد) در رشته توییتی از کشورهای جهان خواسته است که برای پایان خرید و فروش انسانها گامهای قاطع بردارند.
وی تاکید کرد: «قسمی که روز پایان دادن به قاچاق انسان را جشن میگیریم، باید متعهد شویم دنیایی بسازیم که در آن هیچکس قابل خرید، فروش یا استثمار نباشد.»
قابل ذکر است که تا کنون آمار رسمی و مستند افراد قاچاق شده در سطح جهان منتشر نشده است، اما سال گذشته غاده والی، رییس دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل، گفته بود که در ۱۵ سال گذشته ۶۰ درصد آسیبدیدگان قاچاق زنان بودهاند.
این مقام سازمان ملل متحد در آن زمان گفته بود که درگیری و تنش در سراسر جهان، مردم را به سوی ناامیدی سوق میدهد و قاچاقچیان انسان نیز از این فرصت استفاده میکنند.
همچنین غاده والی در تازهترین گزارشش گفته است که ۳۵ درصد از قربانیان قاچاق انسان در سراسر جهان کودکان هستند.
او با ابراز تاسف تاکید کرده است که قاچاقبران انسان از کودکان، کودکیشان را میربایند.
در حالی آقای گوترش به پایان قاچاق انسان در جهان تاکید میکند که جنگ، خشکسالی و عوامل محیطی سبب شدند تا بیشتر شهروندان کشورهای با اقتصاد ضعیف طعمه قاچاقچیان انسان شوند.
همچنین براساس اطلاعات سازمانهای بینالمللی از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱، حدود ۴۵۰ هزار تن قربانی قاچاق انسان و در این مدت دستکم ۳۰۰ هزار تن در پیوند به آن مجرم شناخته شدهاند.
این در حالی است که سازمان ملل متحد ۳۰ جولای را بهعنوان «روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان» به هدف افزایش آگاهی جامعه و اقدامات پیشگیرانه نامگذاری کرده است.
سازمان ملل سال گذشته با شعار «استفاده و سوءاستفاده از فناوری» از ۳۰ جولای، روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان تجلیل کرد.