دو جوان افغان در میان برندگان جایزه شاهزاده دایانا بریتانیا قرار گرفتند

2 سال قبل
زمان مطالعه 2 دقیقه

دو جوان افغانستانی به نام‌های صابره سعید و محمدجاوید امانی به خاطر فعالیت‌های آموزشی‌ و بشردوستانه‌‌شان، در فهرست برندگان جایزه دایانا در سال ۲۰۲۳ میلادی قرار گرفتند.

بنیاد خیریه پرنسس دایانا گزارش داده است که نزدیک به دو صد جوان از کشورهای مختلف جهان به دلیل فعالیت‌های آموزشی و بشری‌شان برنده‌ی امسال این جایزه اعلام شدند.

صابره سعید که خدمات آموزش آنلاین رایگان را برای دختران ارائه می‌دهد و محمد جاوید امانی فعال اجتماعی و حقوق بشر، دو شهروند افغانستانی هستند که در میان برندگان قرار گرفتند.

صابره که خود دانشجوی سال سوم طب در دانشگاه کابل بوده است، «بنیاد آموزشی طیب» را در افغانستان برای ارائه خدمات آموزشی رایگان و داوطلبانه برای دختران تاسیس کرده است.

او تمام کلاس‌ها را خودش مدیریت می‌کند، درس‌های مختلفی از جمله زبان، کامپیوتر و درس‌های مکتب را ارائه می‌دهد. بیش از ۱۰ هزار دختر دانش‌آموز از کلاس‌های بنیادی که این دختر افغان ایجاد کرده، بهره‌مند شده‌اند.

بنیاد خیریه دایانا تاکید کرده است: «تلاش‌های صابره به مثابه الگویی برای دیگران انگیزه می‌دهد که اهداف‌شان را دنبال و دانش خود را با دیگران شریک کنند و همچنین به کاهش ازدواج‌های اجباری زیر سن کمک می‌کند.«

محمد جاوید امانی نیز یک سازمان اجتماعی به عنوان «تغییردهندگان جهان» در افغانستان ایجاد کرده و برنامه‌های آموزشی و فرهنگی را برای دانش‌آموزان ارائه می‌‌کند.

این نهاد نوشته است که جوانان دریافت‌کننده این جایزه، توانایی‌شان را در الهام بخشیدن و بسیج نسل‌ جدید برای خدمت به جوامع خود و آوردن تغییر در مقیاس جهانی نشان داده‌اند.

جایزه دیانا در سال ۱۹۹۹به افتخار شاهزاده دایانا راه اندازی شد.

در حالی این جایزه به دو جوان افغانستانی می‌رسد که بیش از ۶۵۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده‌ است.

وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.

این اقدام حکومت فعلی باعث شده است که میلیون‌ها دانش‌آموز دختر را از آموزش باز ماند.

همچنین در کنار آن زنان از رفتن به‌ باشگاه‌های ورزشی، رستوران‌ها، حمام‌های عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بین‌المللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شده‌اند.

لینک کوتاه : https://gowharshadmedia.com/?p=4559
اشتراک گذاری

نظرت را بنویس!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

نظرات
هنوز نظری وجود ندارد