همزمان با وضع محدودیتهای شدید علیه زنان و دختران، امیرخان متقی، وزیر امور خارجهی حکومت فعلی در دیدار با فریدون سینیرلیاوغلو، هماهنگکننده ویژهی سازمان ملل متحد در امور افغانستان اعلام کرده است که حکومت سرپرست «حقوق اسلامی» زنان و دختران افغان را تامین کرده است.
سینیرلی اوغلو طی روزهای اخیر به افغانستان سفر کرده است. او تا اکنون با شماری از مقامات حکومت فعلی به ویژه با سرپرست وزارت اقتصاد، داخله و خارجه دیدار کرده است.
این نخستین سفر او بهعنوان هماهنگکننده ویژهی سازمان ملل متحد در امور افغانستان است.
همچنین عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجهی حکومت فعلی در رشته توییتی نوشته است که متقی در دیدار با سینیرلیاوغلو، ابراز امیدواری کرده است که این دیپلمات سازمان ملل با انعکاس دستاوردهای آنان و درخواستهای مردم، حاکمیت حکومت فعلی را به جامعهی بینالمللی نزدیک کند.
او به نقل از مقتی نوشته است: «طی سالهای گذشته مشکل این بود که گزارشدهندگان خارجی حساسیتهای افغانستان را درک نمیتوانستند.»
همچنین وی به نقل از سینیرلیاوغلو نوشته است که او با کشورهای مختلف عضو سازمان ملل گفتگو کرده و احساس میکند جامعهی بینالمللی علاقمند بهبود تعامل با حکومت سرپرست است.
سینیرلیاوغلو در ادامه گفته است که جنگ در افغانستان پایان یافته، صلح و ثبات برقرار و فساد محو شده است.
آقای بلخی در ادامه نوشته است که هماهنگکننده ویژهی سازمان ملل گفته است که افغانستان با داشتن موقعیت راهبردی، میتواند در تطبیق پروژههای بزرگ منطقهیی نقشی مهم بازی کند و به همین علت، امنیت در افغانستان اهمیت دارد و دیگر هیچکسی در اینجا خواهان جنگ نیست.
او در توییتی نوشته است که سینیرلیاوغلو میگوید که جامعهی جهانی بعضی نگرانیهایی دارد که نباید نادیده گرفته شود.
همچنین سرپرست وزارت خارجهی در این دیدار گفته است که حکومت فعلی کشتار و مظالم گذشته را به امن و ثبات تبدیل کرده، حقوق اسلامی زنان را تامین نموده، زمینه برای تطبیق پروژهها را فراهم کرده است.
آقای متقی گفته است که جامعهی بیناللملی باید به مسوولیتهایش عمل کند.
امیرخان متقی درحالی از تامین حقوق زنان و دختران افغانستان سخن میزند که بیش از ۶۵۰ روز است که حکومت سرپرست دختران بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب منع کرده است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت فعلی، زنان و دختران افغان را از تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز بازداشته است.
قابل ذکر است که در کنار آن زنان از رفتن به باشگاههای ورزشی، رستورانتها، حمامهای عمومی، معاینه توسط پزشکان مرد، سفر بدون محرم و کار در موسسات غیردولتی داخلی و بینالمللی و حتی دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع شدهاند.