توماس نیکلاسن، نمایندهی ویژهی اتحادیه اروپا در امور افغانستان، پس از دیدار با رهبران زنان افغانستان گفته است که برای حفظ حقوق زنان و دختران افغان و مشارکت آنان در این کشور، نیاز به گفتمان ملی است.
آقای نیکلاسن این موضوع را در دیدار با ۶۰ تن از رهبران زنان افغان در لاهه مطرح کرده است.
او با نشر اعلامیهای گفت که این نشست به عنوان ادامهی تلاشهای ساختاریافته برای فراهمکردن بستری برای مشارکت زنان افغان و در نظر گرفتن نظرات آنها در گفتگوهای بینالمللی در مورد افغانستان، برگزار شده است.
وی میگوید: «گفتمان ملی و راههای حل خلاقانه برای فراهمکردن فضا، مشارکت و حفظ حقوق زنان افغانستان نیاز است.»
در اعلامیه آمده است که اشتراککنندگان نگرانیهای شان را در مورد بدترشدن مداوم وضعیت در افغانستان، بدون نشانهای از تغییر وضعیت و آیندهی قابل پیشبینی در این نشست مطرح کرده است.
اعلامیه به نقل از زنان نوشته است که علاوه بر فقر، محدود شدن فضای مدنی، نقض گستردهی حقوق بشر و حذف سیستماتیک، عدم حاکمیت رسمی، باعث تقویت نابرابریها و تضعیف دسترسی به خدمات اولیه اجتماعی میشود.
زنان تاکید کرده اند که این مشکلات در حالی افزایش پیدا کرده است که آموزش زنان و دختران همچنان به حالت تعلیق باقی مانده است.
در اعلامیه آمده است که رهبران زنان در این نشست، بر اهمیت پروسهی گفتمان ملی در افغانستان و بر اهمیت تضمین فراگیری و مشارکت برابر به ویژه برای زنان تاکید کرده اند.
آنان در این نشست خواستار حمایت اتحادیه اروپا و جامعهی جهانی از جامعهی مدنی در سیاستگذاریهای شان در مورد افغانستان و منطقه شدند.
این در حالی است که حکومت سرپرست طی نزدیک به سال گذشته، محدودیتهای فراوانی را بر کار، آموزش و فعالیتهای اجتماعی زنان در افغانستان وضع کرده است.
حکومت فعلی نه تنها زنان را از کار در دفاتر دولتی، سازمانهای غیرحکومتی و دفاتر ملل متحد، بلکه از رفتن به مکتب و دانشگاه نیز منع کرده اند. حکومت سرپرست فقط دختران را تا صنف ششم اجازه رفتن به مکتب میدهند.