ادارهی خوراک و زراعت سازمان ملل متحد (FAO) و برنامهی جهانی غذا هشدار داده اند که از ماه جون تا نوامبر سال جاری میلادی، کمبود مواد غذایی در ۲۲ کشور به شمول افغانستان، بیشتر از پیش احساس خواهد شد.
این دو سازمان در گزارشی گفته است که افغانستان، نایجیریا، سومالیا، سودان جنوبی و یمن از ماه جون تا نوامبر سال ۲۰۲۳ میلادی به عنوان یک نگرانی بزرگ از نظر دسترسی به مواد غذایی و خوراک باقی خواهند ماند.
در ادامه آمده است که در نیمهی ماه می به اثر کاهش آب از حد اوسط، آب شدن قبل از وقت برف در یخچالهای کوهی و رطوبت کمتر از حد متوسط خاک، باعث خشکی قابل توجهی خوشههای گندم در مناطق شمالی، غربی و مرکزی افغانستان شده است.
با این وجود چند روز قبل اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز گفته بود که این کشور بدترین بحران بشردوستانه را در جهان تجربه میکند و بیش از دو سوم جمعیت افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
این سازمان تاکید کرده بود که در سال ۲۰۲۳ میلادی شرکای بشردوستانه قصد دارند به ۲۳.۳ میلیون تن با بودجه تجدیدنظر شده ۳.۲ میلیارد دالر خدمات ارائه یا کمکهای بشردوستانه توزیع کنند.
اوچا میگوید که شمار نیازمندان در افغانستان از ۲۸.۳ میلیون تن به ۲۸.۸ میلیون تن افزایش یافته است.
قابل ذکر است که با سلطهی حکومت فعلی بر افغانستان، این کشور در بحران عمیق بشری فرو رفته است. بساط فقر و گرسنگی گستردهتر شده است و بیشتر سرمایهگذاران داخلی و خارجی کشور را ترک کردهاند.