منابع محلی از ولایت غور میگویند که یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در افغانستان از سه روز به این طرف فعالیتهایش را در این ولایت به حالت تعلیق درآورده است.
یک تن از باشندگان این ولایت به رسانه گوهرشاد گفت که یونیسف از چند روز به این طرف فعالیتاش را به دلیل نامعلوم متوقف کرده است.
وی بیان کرد که این تصمیم مشکلات متعددی برای مردم این ولایت خلق خواهد کرد.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل تاکنون در مورد این تصمیمشان چیزی نگفته است، اما مقام ولایت غور با نشر خبرنامهای گفته است: «طوری که هموطنان عزیز ما در جریان قرار دارند، دفتر یونیسف از چند روز به این سو فعالیتها و کمکرسانیهایش را بدون کدام دلیل موجه در این ولایت به تعلیق در آورده است در صورتیکه این کمکهای اختصاص داده شده حق مسلم مردم ما است.»
در خبرنامه آمده است که در راستای فعالیتها و طرزالعملهای کاری دونرها و موسسات در غور نیز هیچگونه مزاحمت و چالش از طرف ارگانهای دولتی وجود نداشته و ندارد.
مقام ولایت تاکید کرده است که تمامی نهادهای غیردولتی در ولایت غور میتواند با امنیت کامل برای مردم کمکرسانی کرده و مقام محلی نیز از آنان حمایت خواهد کرد.
با این وجود، مولوی عبدالحی زعیم، رییس اطلاعات و فرهنگ غور در صحبت با رسانه گوهرشاد گفت که تا اکنون علت توقف فعالیت یونیسف معلوم نیست، اما نیروهای حکومت سرپرست چندین مرتبه جلو فساد آنها را گرفته و خواهد گرفت.
آقای زعیم علاوه کرد که کمکها در دسترس مردم فقیر قرار نمیگرفت و فساد موسسات غیردولتی در ولایت غور به اوج خود رسیده است.
رییس اطلاعات و فرهنگ غور بیان کرد: «توقف فعالیت یونیسف هیچ تاثیری روی مردم ندارد. دلشان میخواهد کمک کند، دلشان میخواهد کمک نکند، زندگی مسلمان و فقیرا به دست یونیسف نیست.»
در حالی یونیسف فعالیتاش را در ولایت غور متوقف میکند که در تازهترین مورد، حدود دو هفته قبل، حکومت سرپرست در ننگرهار کارمندان زن این سازمان را از فعالیت منع کرد.
یوناما یا هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان، دربارهی این ممنوعیت ابراز نگرانی کرده و تاکید کرده که نهادهای این سازمان نمیتوانند بدون کارمندان زن فعالیت کنند و کمکهای حیاتی ارائه دهند.
شورای امنیت سازمان ملل نیز دربارهی تصمیم اخیر حکومت سرپرست تشکیل جلسه داد، اما جزئیات این نشست منتشر نشده است.
مقامات حکومت سرپرست تا اکنون در این مورد چیزی نگفته است.
حکومت سرپرست سال گذشته خورشیدی نیز طی مکتوبی، زنان را از کار در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی منع کرد.