در ادامهی نگرانیها به دلیل کمبود بودجه مورد نیاز برای کمکرسانی به مردم افغانستان، دیوید بیزلی، رییس برنامهی جهانی غذا گفته است که این سازمان بهدلیل تامین نشدن بودجهی مورد نیاز، کمک غذایی به چهار میلیون افغان را در ماه جاری میلادی قطع کرده است.
آقای بیزلی این اظهارات را در صحبت با شبکه سیانان مطرح کرده است.
او افزود که به دلیل کمبود بودجه امکان دارد که در ماه آینده بخش دیگری از این کمکها نیز کاهش یابد.
وی میگوید: «قطع شدن این کمکها بدون تردید مهاجرت بیشتر، گرسنگی بیشتر و فاجعه بزرگتر را برای افغانستان در پی خواهد داشت.»
رییس برنامهی جهانی غذا از سیاستهای دولتهای جهان و حاکمان فعلی افغانستان انتقاد کرد و گفت: «نباید اجازه بدهیم زنان و کودکان بیگناه بهدلیل سیاستهای دولتها از گرسنگی و فقر بمیرند.»
آقای بیزلی هشدار میدهد که اگر بودجهی لازم برای کمکهای بشردوستانه تامین نشود، وضعیت طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده «فاجعه بارتر» خواهد شد.
این در حالی است که روز دوشنبه هفتهی جاری اوچا یا دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل نیز اعلام کرده بود که از مقدار ۴.۶ میلیارد دلاری که برای رسیدگی به نیازهای انسانی در افغانستان لازم است، تاکنون فقط پنج درصد آن تامین شده است.
با تسلط حکومت فعلی بر افغانستان، کشورهای جهان و سازمانهای اهداکننده بهدلیل بحران اقتصادی شدید در افغانستان، تلاش کردند تا از طریق ارسال کمکهای بشردوستانه مانع وقوع فاجعه انسانی در افغانستان شوند، اما از ماه نوامبر ۲۰۲۲ که حکومت فعلی دستور ممنوعیت کار زنان در ادارات غیردولتی داخلی و بینالمللی را صادر کرد، سازمانهای امدادرسان اعلام کردند که بدون حضور زنان مددکار، توانایی ارائهی کمک را نخواهند داشت.
در آخرین مورد، بریتانیا اعلام کرد که بودجه کمکی برای افغانستان و پاکستان را ۵۳ درصد کاهش داده است.
این کشور تصمیم گرفت که بودجه کمکی برای زنان افغانستان را قطع کند، زیرا در صورت نبود کارکنان زن، رساندن این کمکها به دست زنان و دختران نیازمند ناممکن است.