سازمان ملل متحد درتازهترین مورد اعلام کرده است، زنانی که به تنهایی از ایران و پاکستان به افغانستان اخراج شدهاند با «خطرهای خاصی» مواجهاند.
این سازمان با نشر گزارشی گفته است که گروه کاری ملل متحد مواردی از اخاذی، آزار و تهدید به خشونت را در گذرگاههای مرزی ثبت کرده است.
در بخشی از این گزارش آمده است، زنان و دختران که از کشورهای همسایه اخراج شدهاند، در معرض خشونت مبتنی بر جنسیت، ازدواجهای اجباری، ازدواجهای زودهنگام و قاچاق انسان قرار دارند.
همچنین در بخشی گزارش آمده است که همه این موارد با کمبود منابع اولیه، تشدید یافته است.
سازمان ملل متحد در ادامه تاکید کرده است که از ماه سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی به اینسو بیش از ۲.۴۳ میلیون مهاجر اهل افغانستان از ایران و پاکستان اخراج شدهاند.
قابل ذکر است که سرعت فزاینده اخراجها، نظام بشردوستانه ضعیف افغانستان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
این در حالی است که سازمان ملل متحد روز (پنجشنبه، ۱۲ سرطان) گزارش داد که حدود نیمی از اخراجشدگان از پاکستان را زنان و دختران تشکیل میدهند.
این سازمان گفته است که در ماه جون امسال زنان و دختران تنها ۳۰ درصد اخراجشدگان از ایران را تشکیل میداد اما این آمار در حال افزایش است.
قابل ذکر است که پس از جنگ ایران و اسرائيل، جمهوری اسلامی روند اخراج گسترده مهاجران افغانستانی را روی دست گرفته است. تهران میگوید که تنها مهاجران افغان بدون مدرک را اخراج میکند اما مهاجران گزارش میدهند که پولیس مدارک آنها از جمله ویزا و پاسپورتشان را پاره کرده و با وجود اسناد قانونی آنها را اخراج کردهاند.
اسکندر مومنی، وزیر داخله ایران که حدود ۴۰۰ هزار مهاجر افغانستانی از کشور اخراج شدهاند. او گفت که مصوبه دولت به مجلس ایران ارسال شده تا طرح ساماندهی مهاجران اجرایی شود.